Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

«ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΙ»: ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 200 ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Λίγες ημέρες πριν αποπλεύσουν ξανά τα μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας "Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ - Παραμένουμε άνθρωποι" για την αποκλεισμένη Γάζα, χιλιάδες άνθρωποι σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Μέση Ανατολή στηρίζουν τη νέα αποστολή. Παρά τις ευθείες απειλές του Ισραήλ για ακόμη μία βίαιη αντιμετώπιση των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, άνθρωποι από 40 χώρες ετοιμάζονται να αποπλεύσουν ξανά στο τέλος Ιουνίου, ελπίζοντας ότι αυτήν τη φορά τα πλοία θα καταφέρουν να "δέσουν" στο λιμάνι της Γάζας.


Αλληλεγγύη
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει χιλιάδες άνθρωποι από τις πέντε ηπείρους, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες κάτοχοι βραβείου Νόμπελ Shirin Ebadi, Jody Williams, Mairead Maguire, Rigoberta Menchu, καθώς και γνωστές προσωπικότητες της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης και των κοινωνικών κινημάτων, όπως οι Naomi Klein, Noam Chomsky, Alice Walker, Angela Davis, Slavoj Zizek, Serge Latouche, Stephane Hessel, Rony Brauman, Jean Glavany, Cecile Duflot.

Στην Ελλάδα, το εγχείρημα στηρίζουν πολλές προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων και τον αθλητικό χώρο. Πλήθος πανεπιστημιακών υπογράφουν το κείμενο αλληλεγγύης, όπως η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αγγελική Δημητρακοπούλου, η κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ελένη Ανδρέου, οι πρώην πρυτάνεις του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος και Κώστας Μουτζούρης.

Πολλά είναι και τα ονόματα συγγραφέων, καλλιτεχνών αλλά και αθλητών που στηρίζουν, όπως οι Μάρω Δούκα, Ιωάννα Καρυστιάνη, Θωμάς Κοροβίνης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρης Καταλειφός, Ελένη Ράντου, Γιώτα Φέστα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ψαραντώνης, Βούλα Πατουλίδου, Γιώργος Κούδας, Σάββας Κωφίδης. Την αποστολή του "Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ" στηρίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΡΑ-ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: