Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

ΝΕΑ ΕΚΤΙΝΑΞΗ - ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ SPREADS ΚΑΙ ΤΩΝ CDS…ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ…ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ…


Σε νέα ιστορικά ύψη "πέταξαν" χθες τα ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά 5ετή CDS (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας), καθώς οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα προκάλεσαν έντονους τριγμούς στις αγορές.
Τα ελληνικά 5ετή CDS εκτινάχθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 2.000 μονάδων βάσης (+15,7%). Την ίδια ώρα, τα CDS της Πορτογαλίας έπιασαν τις 823 μ.β., της Ιρλανδίας τις 802 μ.β. της Ισπανίας τις 312 μ.β. και της Ιταλίας τις 185 μ.β. Ρεκόρ σημείωσαν και τα spreads των ελληνικών ομολόγων με το 10ετές να ενισχύεται στις 1.552 μονάδες βάσης.



Σε χαμηλό τριών εβδομάδων διολίσθησε αντίθετα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά από τα 1,4201 στα 1,4075 δολάρια.

Σύμφωνα με τους "Financial Times", ένα καινούργιο "στοίχημα" παίζεται στην αγορά των CDS πάνω στην κρίση χρεών της Ελλάδας. Στηρίζεται στη διευρυνόμενη μεταξύ των επενδυτών άποψη ότι η Αθήνα ίσως εισέρχεται σε μια ταραχώδη περίοδο και θα αντιμετωπίσει στάση πληρωμών, η οποία θα προκαλέσει πανικό και απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες της χώρας.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζεφρυ και η παρεα του εχουν πονταρει απο την εποχη του "λεφτα υπαρχουν"
http://www.youtube.com/watch?v=lFlXv-WJ0t0