Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

ΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΡΙΣΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ!

Αγαπητοί κύριοι

επειδή το Ράδιο 9 θεωρεί αδιανόητη στάση –που δεν συνάδει με τον ενημερωτικό του χαρακτήρα- το να «σιωπά» όταν ο κόσμος ουρλιάζει
επειδή το Ράδιο 9 θεωρεί ότι η «σιωπή που επιβάλλετε» με τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας όταν ο κόσμος πνίγεται από τα χημικά -εκ του αποτελέσματος- εξυπηρετεί την εξουσία και σε καμία περίπτωση τον εργαζόμενο στα ΜΜΕ που για άλλη μια φορά γίνεται συνένοχος στη συνείδηση του κόσμου
και επειδή το Ράδιο 9 έχει ως αυτοσκοπό να εκφράζει τις αγωνίες του κόσμου…
η Διεύθυνση του Ράδιο 9 σας ενημερώνει ότι από εδώ και πέρα δεν θα ξαναδηλώσει «υπακοή» στην αδιανόητη «σιωπή» που μας επιβάλλετε όταν ο κόσμος είναι στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο του ή όταν διενεργούνται πολιτικές εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της χώρας.Θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη σύγκρουση συμφερόντων, ως ενημερωτικό ραδιόφωνο θα πρέπει να προτάξουμε το συμφέρον του κόσμου και όχι των συνδικαλιστικών μας αιτημάτων.

Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και όσοι εργαζόμαστε σε ΜΜΕ θα πρέπει να αντιληφθούμε κάποτε ότι έχουμε ως αποστολή να ενημερώνουμε και να προστατεύουμε τον κόσμο και όχι να σιωπούμε - ειδικά όταν αυτό εξυπηρετεί την κάθε μορφής εξουσία.

Πρόθεσή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε απεργοσπαστικό μπλοκ. Το αντίθετο μάλιστα. Προτείνουμε να απεργούμε - διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας – μια άλλη μέρα που δεν θα μας φέρνει απέναντι στο λαό (κάθε φορά που μας χρειάζεται). Σε μια τέτοια κινητοποίηση, θα μας βρείτε συμμάχους.

Για αυτό σας ενημερώνουμε εγκαίρως ότι την επόμενη φορά που ο κόσμος θα είναι στους δρόμους διεκδικώντας… «τη ζωή του», το Ράδιο 9 θα έχει τα μικρόφωνα ανοικτά και με έκτακτο πρόγραμμα θα ενημερώνει τον κόσμο.
Δεν θα έχουμε κανονική ροή προγράμματος. Θα έχουμε όμως «στον αέρα» ενημερωτική εκπομπή για όσο χρειάζεται.
Και φυσικά δεχόμαστε –αν το επιθυμείτε- να στέλνετε και εκπρόσωπό σας για να διαπιστώνει του γραπτού λόγου το αληθές.

Το γεγονός ότι δεν ζητήσαμε την ανυπακοή από τους εργαζομένους μας αιφνιδίως χθες –όταν έπεφταν βροχή τα χημικά- και ότι ενημερώνουμε σήμερα όλους τους αρμοδίους εγκαίρως για την επόμενη φορά, ελπίζω να σας αρκούν ως απόδειξη ότι η πραγματική μας πρόθεση δεν είναι να κερδίσουμε στον ανταγωνισμό την κρίσιμη ώρα… αλλά να επιτελέσουμε το αυτονόητο καθήκον μας.

Χθες συζητούσαμε το Μεσοπρόθεσμο και την ίδια ώρα είχαμε σοβαρά επεισόδια έξω από τη Βουλή. Και όμως εμείς, οι ενημερωτικοί φορείς της κοινωνίας κρατούσαμε τα μικρόφωνα κλειστά. Οι Έλληνες έπρεπε να παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ για να ενημερωθούν γιατί οι Έλληνες δημοσιογράφοι τελούσαμε υπό απαγόρευση.
Και χθες… υπακούσαμε στην αδιανόητη σιωπή που μας επιβάλατε.
Χθες ήταν η τελευταία φορά που το κάναμε.


Για το Ράδιο 9


Με εκτίμηση
Μάνος Κακλαμάνος - δημοσιογράφος
Διευθυντής Ράδιο 9

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: