Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Μ.Μ.Ε

Το κείμενο αυτό συντάχτηκε για να καταδικάσει τα γεγονότα που έγιναν σήμερα (για χθες λενε) στο κτίριο τους οδού Καλαμιώτου 2 όπου φιλοξενείται το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα το απόγευμα, μια ομάδα αστυνομικών παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο κάνοντας ταυτόχρονα χρήση χημικών εντός του κτιρίου. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί καταδίωξαν πολίτες ,οι οποίοι διαδήλωναν βρίσκοντας καταφύγιο στο κτίριο της σχολής. Με βιαιότητα έσπασαν την πόρτα του κτιρίου και εισήλθαν εντός αυτού παραβιάζοντας ουσιαστικά όλο το ισόγειο. Πάραυτα οι δυνάμεις καταστολής, Δίας και Δέλτα, δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών ουσιών εντός του ακαδημαϊκού χώρου και να προβούν σε δολιοφθορές.





Δεν είναι η πρώτη φόρα που το κτίριο μας παραβιάζεται από τους αστυνομικούς και έχουμε εμπλοκές. Εμείς ως φοιτητές του τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε καταδικάζουμε την παράνομη αυτή κίνηση εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας και δηλώνουμε την οργή μας για την ασέβεια προς το θεσμό του Πανεπιστημιακού Ασύλου.



Το Άσυλο στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι άσυλο Ιδεών και κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας. Η καταπάτηση του ή η χρήση του για παράνομες ενέργειες είναι καταδικαστέα.



Δυστυχώς ,η έννοια του ασύλου έχει παρεξηγηθεί και ως εκ τούτου εδώ και αρκετά χρόνια, αρκετοί φοιτητές, μελή παρατάξεων αλλά και εξωτερικοί παράγοντες, «βιάζουν» το Άσυλο και δρουν για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Θέλοντας να δώσουμε ένα τέλος στην «εμετική» αυτή κατάσταση καταγγέλλουμε την προσπάθεια που γίνεται από τους διάφορους παράγοντες για την κατάργησή του.

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: