Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Η δημοτικότητα της Αυστραλής πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ και του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Κατά τη δημοσκόπηση της Newspoll, η κ. Γκίλαρντ είναι η λιγότερο δημοφιλής πρωθυπουργός από την εποχή του Πολ Κίτινγκ, ενώ για πρώτη φορά από την εκλογή της στην πρωθυπουργία της χώρας, έπεται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ, ως «καταλληλότερος» πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, από τους ερωτηθέντες ψηφοφόρους το 28%, μόνο, επιδοκιμάζει και το 62% αποδοκιμάζει το έργο της κ. Γκίλαρντ.

Το 28% είναι το χαμηλότερο από την ημέρα που η κ. Γκίλαρντ έγινε πρωθυπουργός και είκοσι δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τον Ιούνιο του 2010, που αντικατέστησε τον Κέβιν Ραντ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. 'Αμποτ παίρνει πρώτη φορά το χρίσμα του «καταλληλότερου» πρωθυπουργού με το 40% των ψηφοφόρων να τον εγκρίνει, έναντι του 39% που επιλέγει την κ. Γκίλαρντ.

Στην ερώτηση πρόθεσης ψήφου 30% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν Εργατικό, 46% Συνασπισμό, 11% Πράσινους και 13% ανεξάρτητους υποψηφίους και άλλα πολιτικά κόμματα. Η απόσταση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης μειώνεται στις δέκα μονάδες στη δεύτερη κατανομή, όπου το Εργατικό Κόμμα ενισχύεται από τις δεύτερες προτιμήσεις των ψηφοφόρων των Πρασίνων. Αν λοιπόν γίνονταν εκλογές το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Συνασπισμός θα ελάμβανε 55% των ψήφων έναντι 45% του Εργατικού Κόμματος.

ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: