Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο "ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


Υπό κατάληψη παραμένει ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη της Θεσσαλονίκης, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ και να συμμετέχουν σήμερα και αύριο στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.
    Εξαιτίας της κατάληψης, ο χώρος στη Μαυροράχη λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εργαζόμενοι επιτρέπουν την είσοδο σε δύο μόνο απορριμματοφόρα ανά δήμο. «Χθες αφήσαμε να περάσουν περισσότερα απορριμματοφόρα αφού λόγω Σαββατοκύριακου το πολεοδομικό συγκρότημα είχε γεμίσει σκουπίδια. Σήμερα και αύριο όμως η είσοδος θα επιτρέπεται σε ένα με δύο οχήματα ανά δήμο», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, Κώστας Ζέρβας.



    Σύμφωνα με τον κ.Ζέρβα, το Δ.Σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της απεργίας ή της κατάληψης του ΧΥΤΑ. Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

    Επιπλέον, κλειστός είναι από σήμερα και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Φοίνικα με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Εξαιτίας των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων, σε ΧΥΤΑ και Σταθμό Μεταφόρτωσης, αναμένεται να δημιουργηθούν και πάλι σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Οι διοικήσεις των δήμων κάνουν έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους, αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, σε κάποιες γειτονιές άρχισαν τα απορρίμματα να σχηματίζουν μικρούς λόφους.

    «Τα οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης είναι γεμάτα από χθες με σκουπίδια, αφού δεν μπορούσαμε να ξεφορτώσουμε στο ΧΥΤΑ. Σε κάποιους δρόμους έχουν αρχίσει να παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα, καθώς δεν μπορούν 450 τόνοι σκουπιδιών -που παράγει ημερησίως η πόλη- να μαζευτούν στα απορριμματοφόρα», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.

    Όπως ανέφερε ο κ.Αβραμίδης εξαιτίας της απεργίας δεν θα γίνει το επόμενο 48ωρο η αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι ο «εφιάλτης» με τους γεμάτους από απορρίμματα κάδους. «Παρακαλούμε τους πολίτες να κρατήσουν τις σακούλες στα μπαλκόνια τους έως την Πέμπτη, οπότε ελπίζουμε πως θα λήξουν οι κινητοποιήσεις», κατέληξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: