Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ


Σε μήνυμά του προς την συνεδρίαση της συνέλευσης της Εμπορικής Ένωσης Κονφκομέρτσιο, ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικονομικής εξυγίανσης της χώρας.
Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας  " η ενίσχυση της χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας της Ιταλίας, διαμέσου μιας αποφασιστικής μείωσης του δημόσιου χρέους, στα πλαίσια των διαδικασιών και των οδηγιών που συμφωνήθηκαν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο αποτελεί αναπόφευκτη δέσμευση και ανάγκη".



Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν αναφορά στις διάφορες πιθανές παρεμβάσεις και τα νέα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ιλ Μεσατζέρο”, ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι "θα ήθελε να αναβάλει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης για την επόμενη νομοθετική περίοδο από την στιγμή που η μηδενική σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ θα πρέπει να επιτευχθεί μόνο το 2014". Κατά την συγκεκριμένη εφημερίδα της Ρώμης "τα τελικά μέτρα δεν πρόκειται να υιοθετηθούν πριν τα τέλη Ιουλίου, διότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία. Ο Καβαλιέρε, πιέζει για επιπλέον περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων (6 δισεκατομμύρια ευρώ) και των δήμων (3 δισεκατομμύρια)".

Δεν έχει ξεκαθαριστεί όμως το πως θα καταφέρει να φτάσει τα 40 με 45 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό στόχος που έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι La7  "ο Τρεμόντι μελετά την πιθανή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από το 2013, με σύνδεσή του με το προσδόκιμο ζωής, έκτακτη εισφορά από τους μεγαλοσυνταξιούχους και αύξηση της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που χρησιμοποιούν 'μπλοκάκι'".

Τα σενάρια δημιουργούν έντονη ανησυχία, για τυχόν αρνητικές εκλογικές επιπτώσεις, τόσο στον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, όσο και στον ηγέτης της Λέγκα του Βορρά και υπουργό αρμόδιο για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, Ουμπέρτο Μπόσι.
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: