Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

ΣΕ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ;


Το όραμα της πράσινης ανάπτυξης έβγαλε από το συρτάρι ο πρωθυπουργός, καθώς πληθαίνουν οι φωνές προβληματισμού για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Χαιρετίζοντας εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι η απάντηση στην ύφεση, στην ανεργία, αλλά και σε ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα.

Εκτίμησε ότι θα δώσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης σε κλάδους της οικονομίας, όπως εκείνου των κατασκευών, θα δημιουργήσουν "πολλές και ποιοτικές" δουλειές και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει να αλλάζει το παραγωγικό της μοντέλο και την ενεργειακή της πολιτική. Προέβλεψε ότι το σύνολο των επενδύσεων, τη δεκαετία 2010 – 2020, θα αγγίξουν τα 16,4 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη 4 έως 5 δισ. ευρώ θα απαιτηθούν για το πρόγραμμα ενίσχυσης των ηλεκτρικών δικτύων και της διασύνδεσης των νησιών με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Έκανε λόγο για δημιουργία περισσότερων από 100.000 θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον 22 μεγάλων διεθνών και ελληνικών εταιρειών για το μεγαλύτερο πάρκο φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, που σχεδιάζεται να γίνει στην Κοζάνη και εκτίμησε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

* Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε., Στάυρο Δήμα. "Χαίρομαι [...] που βλέπω τον κ. Δήμα, η προσφορά του οποίου είναι γνωστή, όχι μόνο στην Ελλάδα ή την Ευρώπη", είπε.
ΝΙΚ. ΑΛ.

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: