Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα διστάσει να «κλείσει τα σύνορα, αν επιδεινωθεί η σοβαρή οικονομική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα του».
"Αν είναι η καταστροφή, τότε θα κλείσουμε τα σύνορα και θα σταματήσουμε τις εισαγωγές. Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Επί του παρόντος έχουμε να ντυθούμε και να τραφούμε. Δεν έχουμε αρκετά χρήματα; Σε μερικούς μήνες θα έχουμε ρυθμίσει το θέμα αυτό", δήλωσε σε μια συνάντησή του με δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκε από το ραδιόφωνο.


Η Λευκορωσία έχει υιοθετήσει περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων, όπως τα τσιγάρα και τα καύσιμα, προκειμένου να επιτύχει τον έλεγχο στις αυξήσεις των τιμών.

Η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της από τότε που ανήλθε στην εξουσία ο Αλεξάντρ Λουκασένκο πριν από σχεδόν 17 χρόνια. Αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία των 10 εκατ. κατοίκων, με κεντρικά ελεγχόμενη οικονομία, αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο εμπορικό και συναλλαγματικό έλλειμμα.

Υπό τις συνθήκες αυτές αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός της το Μάιο και σε αύξηση των τιμών σε πολλά προϊόντα τρέχουσας κατανάλωσης.

Ο Λουκασένκο βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με την αντιπολίτευση, αλλά με ισχυρές αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος, παρά την άγρια καταστολή του καθεστώτος, εξακολουθεί να διαδηλώνει.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: