Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…Η ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην πλατεία Ελευθερίας , στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Με μαρκαδόρο σχεδίασαν σβάστικες ενώ διέγραψαν την ιστορία που υπάρχει στο μάρμαρο του μνημείου για τον αριθμό των θυμάτων.
Η βεβήλωση του μνημείου έγινε λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 30 μέλη της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και ενός της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας, που επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας, τους οποίους ο δήμος Θεσσαλονίκης θα τιμήσει για πρώτη φορά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης, που προβλέπεται γι αυτές τις περιπτώσεις.



«Πιστεύω πως αυτή είναι ελάχιστη οφειλόμενη τιμή γι αυτούς που γνώρισαν τη βαρβαρότητα στη σκληρότερή της εκδοχή, επέζησαν και επέστρεψαν στη γενέθλια γη, δίνοντας έναν ακόμη σκληρό αγώνα για να ξεπεράσουν τον πόνο και τη φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Η εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

5 σχόλια:

dimitris είπε...

Και άλλα μνημεία βεβηλώθηκαν αλλά βλέπεις εκείνα είναι ελληνικά. Καμιά φορά είναι τόσο μεγάλη η παραμύθα που κάνουμε μια μαλακία κατά λάθος...

Ανώνυμος είπε...

Παλιά καλή Εβραική προβοκάτσια όταν στριμώχνονται τα συμφεροντά τους όπου γής . Για τους φουκαράδες τους Παλαιστηνίους που Γενοκτονούν καθημερινα οι σκατόψυχοι Εβραίοι θα γράψεις κάτι ; Ολά αυτά τα χρόνια απο τον Β' ΠΠ μέχρι σήμερα υπο την κάλυψη του ολοκαυτόματος απο τους σκατοναζί οι Εβραίοι κατάφεραν να επιβληθούν καπιταλιστικά, οικονομικά και στρατιωτικά μέσω των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

OTAN ΠΗΓΕΝΑΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΑΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ? ΟΤΑΝ Η ΡΕΜΠΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ? ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Στην θεσσαλονίκη δοξάζουμε τον hitler που καθάρισε πολλούς απ΄αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

6:21 μμ εισαι η βλακας φιλε η προβοκατωρας..για πες μου υπαρχει καμια μεγαλη διαφορα μεταξι σιωνισμου και ναζισμου? και οι δυο για ανωτερους λαους μιλανε..ο χιτλερ ηταν ροθτσαιλντ και ειχε αποστολη να σφαξει μερικες χιλιαδες απλους εβραιους για να βρουν αφορμη η σιωνιστες να υδρισουν το κρατος του ισραηλ