Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 21 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ 2003

Αλλη μια δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με τους 21 νεκρούς μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Βέροιας ξεκίνησε σήμεσα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παλαιότητα του μοιραίου λεωφορείου που συγκρούστηκε με τη νταλίκα στις, 13 Απριλίου 2003.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθιονται από σήμερα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κοινού Ταμείου Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ)  Ημαθίας, ένας υπάλληλος του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) κι ένας υπάλληλος του τμήματος Συγκοινωνιών, ως μέλη της Επιτροπής Επιθεώρησης του οχήματος.

Την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν τυπικά ζητήματα και το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα αναβολής της δίκης που υπέβαλλαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων λόγω επαπειλούμενη παραγραφής των αδικημάτων που αφορούν: Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών απ' την οποία επήλθε θάνατος περισσότερων ατόμων. Πλαστογραφία από κοινού με χρήση σκοπούμενου οφέλους άνω των 73.000 ευρώ. Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ' εξακολούθηση.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα μέλη του ΔΣ του ΚΤΕΛ γνώριζαν τη μεγάλη παλαιότητα του λεωφορείου με τα τεχνικά και μηχανικά ελαττώματα και την κακή συντήρηση που του καθιστούσαν επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αλλά το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά μαθητών. Το όχημα ήταν κατασκευής του 1979 και τα δύο μέλη της Επιτροπής Επιθεώρησης βεβαίωσαν ότι κατασκευάστηκε το 1987 ενώ έπρεπε να αφαιρέσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.
    
 
ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: