Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και μεγαλύτερη ύφεση βλέπει για την Ελλάδα η έκθεση του ΔΝΤ, ζητώντας παράλληλα περισσότερα μέτρα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σημεία της. Όπως επισημαίνει η επόμενη δόση δεν θα μπορέσει να εκταμιευθεί εάν δεν διορθωθεί η υπο-χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Με λίγα λόγια η Ελλάδα θα πρέπει να βρει χρήματα, από το 2012 -ενδεχομένως και με νέο δάνειο- για να αποδείξει ότι θα μπορέσει να αποπληρώσει την 5η δόση εάν και εφόσον την πάρει.

"Η στρατηγική χρηματοδότησης θέλει αναθεώρηση. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα πλέον αναμένεται να βγει στις αγορές το 2012, το πρόγραμμα υποχρηματοδοτείται", αναφέρει η έκθεση. Η τρόικα προειδοποιεί ότι η επόμενη δόση δεν μπορεί να δοθεί πριν βρεθεί λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με το Reuters, επίκειται η δημιουργία φορέα αποκρατικοποιήσεων, στον οποίο η Κομισιόν και η Ευρωζώνη θα τοποθετούν μέλη της επιλογής τους.

Παράλληλα, η ανάπτυξη που θα έρθει το 2012 εκτιμάται τώρα στο 0,6% αντί 1,1%, ενώ η ύφεση για το 2011 υπολογίζεται στο 3,8%.

Toνίζει τέλος, ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά βλέπει συναίνεση στον στόχο της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους.
ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: