Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Πυρά κατά των διαδηλωτών εξαπέλυσαν στρατιώτες στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, προκειμένου να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις κατά του προέδρου της χώρας Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ ερευνά την υπόθεση θανάτου τουλάχιστον 50 διαδηλωτών από τα πυρά στρατιωτών την περασμένη Κυριακή στην Ταΐζ.



Εν τω μεταξύ, χιλιάδες μέλη της φυλής Χάσιντ κατευθύνονται σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, προκειμένου να βοηθήσουν τον αρχηγό τους σεΐχη Σάντεκ αλ-Αχμαρ, άνδρες του οποίου συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Μέλη της φυλής Χάσιντ και πιστοί στον πρόεδρο Σαλέχ, συγκρούστηκαν σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου στο αλ-Αζρακέιν, 15 χλμ βορείως της Σαναά.


Τουλάχιστον 39 άνθρωποι υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες, για τρίτη συνεχή νύχτα, ανάμεσα στους άνδρες του σεΐχη αλ-Αχμαρ και τις δυνάμεις του Σάλεχ στο προάστιο Αλ-Χασάμπα της Σαναά.


ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O XAMENOS TA PERNEI OLA, KOUFALES