Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

ΆΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΓΧΣ


Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους κράτησης μεταναστών στην περιοχή του Έβρου ευθύνονται σε ποσοστό ανώ του 60% για τα ιατρικά προβλήματα των κρατουμένων μεταναστών, υποστηρίζει σε έκθεσή της, που δημοσιεύεται σήμερα, η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Όπως αναφέρεται στην έκθεση από τους 1.809 ασθενείς που περιέθαλψαν οι γιατροί της οργάνωσης από το Δεκέμβριο του 2010 ως τον Μάρτιο του 2011, 1.147 υπέφεραν από λοιμώξεις του αναπνευστικού, μυοσκελετικούς πόνους, διάρροια, εντερικές διαταραχές, ψυχολογικά προβλήματα και δερματικές παθήσεις.


"Οι περισσότεροι μετανάστες που περιθάλψαμε δεν ήταν άρρωστοι όταν πρωτομπήκαν στους χώρους κράτησης. Αρρώστησαν επειδή κρατούνταν σε ασφυκτικά γεμάτα κελιά που δεν είχαν κατάλληλο εξαερισμό, που είχαν προβλήματα ύδρευσης και υγιεινής, χωρίς ποιοτικό φαγητό και χωρίς καμία δυνατότητα να βγουν έστω και για λίγο έξω από τα κελιά", τονίζει η Ιωάννα Περτσινίδου, συντονίστρια του προγράμματος των ΓΧΣ για τους μετανάστες στην Ελλάδα.

Μόνο μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2011, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου.

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών, όπως τονίζει και η έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2011 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι ΓΧΣ, μέσα από την έκθεσή τους, καλούν τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους χώρους κράτησης, κατάλληλη διαμονή, επαρκή διανομή τροφής, ρούχων και ειδών προσωπικής υγιεινής καθώς και επαρκή προαυλισμό.

ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακους εκει !!!
"ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΑΦΩΜΙΟΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΘΑ ΓΕΝΟΒΟΛΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ"
Αχου τι ρατσιστης που ειμαι και τι ανεδαφικα επιχειρηματα που εχω