Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ G7


Έκτακτη τηλεφωνική σύσκεψη δεν αποκλείεται να έχουν, σήμερα ή αύριο, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση της ευρωζώνης, αλλά και την πτωτική τάση των Χρηματιστηρίων σε παγκόσμια κλίμακα.Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η είδηση προέρχεται από ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, η οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι η σύσκεψη δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο.



Η επίσπευση αυτή έχει να κάνει και με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, που προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός.


"Η G7 θα συσκεφθούν δια τηλεφώνου. Δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο αν θα πραγματοποιηθεί σε ένα στάδιο, δηλαδή σήμαρε, ή σε δύο, δηλαδή και αύριο", αναφέρει η πηγή.


Την πληροφορία πάντως, δεν επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, ο ασκών την προεδρία τόσο της G7 όσο και της G20. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει αν θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος. Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 έχει οριστεί να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Μασσαλία.


ΠΡΕΖΑ TV
6-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: