Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΕ ΑΠΘ, ΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ


Εγγραφές μετ' εμποδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ στη Σίνδο για τους πρωτοετείς. Κανονικά ξεκίνησαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αν και μέχρι σήμερα βρισκόταν υπό κατάληψη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ΤΕΙ, όπου οι καταληψίες εμπόδισαν αρχικά τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες για να εγγραφούν. Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά παρενέβη ο γενικός γραματέας του ιδρύματος, Νίκος Τσίτσης, και ύστερα από διαπραγμάτευση με την επιτροπή αγώνα των σπουδαστών δέχτηκαν συμβιβαστική λύση, ώστε να εγγραφούν τουλάχιστον όσοι πρωτοετείς είχαν έρθει από μακριά. Για τους υπόλοιπους, όπως έγινε γνωστό, οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μεταξύ 19 και 30 Σεπτεμβρίου, οπότε αρχίζει και η εξεταστική.



Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο οι εγγραφές ξεκίνησαν κανονικά, εκτός από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και την Ιατρική Σχολή, που επίσης βρίσκονται υπό κατάληψη. Στην πρώτη περίπτωση ακόμη δεν έχει επιλυθεί το θέμα και παραμένει άγνωστο πότε και τι λύση θα δοθεί για να ξεκινήσουν οι εγγραφές, ενώ στην Ιατρική ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν με μία μέρα καθυστέρηση, δηλαδή από σήμερα. Σύμφωνα με την αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων, Δέσπω Λιάλιου, περίπου 40.000 επισκέψεις είχε η ιστοσελίδα του ΑΠΘ, με πληροφοριακό υλικό για τις εγγραφές.


Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που επίσης βρίσκεται σε κατάληψη από την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και οι εγγραφές γίνονται κανονικά.


Ν.ΦΩΤ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: