Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Οι εκτεταμένες πλημμύρες στο Πακιστάν έχουν προκαλέσει τον θάνατο 209 ατόμων και έχουν ξεσπιτώσει 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους καταστρέφοντας πάνω από 1 εκατομμύριο κατοικίες.
Το παγκόσμιο πρόγραμμα τροφίμων του ΟΗΕ προσπαθεί να διανείμει επειγόντως μερίδες τροφής σε άστεγες από τις πλημμύρες οικογένειες καθώς προβλέπονται και νέες βροχές τις επόμενες τρεις μέρες.



Το Πακιστάν αντιμετωπίζει την πλημμύρα μεγάλων εκτάσεων αγροτικής γης (1,7 εκατομ. εκτάρια) για δεύτερο χρόνο στην νότια επαρχία του Sindh. Αξιωματούχος δήλωσε πως η κατάσταση εκεί είναι χειρότερη από πέρσι.


Στο μεταξύ ανακοινώθηκε πως ακόμη και η βασική χρηματιστηριακή αγορά στο Καράτσι (πρωτεύουσα χώρας) θα κλείσει σήμερα νωρίτερα μετά από τις συνεχείς νεροποντές που προκάλεσαν πλημμύρες στα περισσότερα εμπορικά μέρη της πόλης, δήλωσε χρηματιστηριακό στέλεχος.


«Θα κλείσουμε σήμερα νωρίς το απόγευμα λόγω έλλειψης όγκου συναλλαγών και περιορισμένης παρουσίας χρηματιστών για την εκτέλεση των συναλλαγών» τόνισε στο Ρόιτερς ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου του Καράτσι Nadeem Naqvi. «Δεν υπάρχει παρουσία ούτε τραπεζικών στελεχών οπότε οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σήμερα θα διευθετηθούν αύριο» δήλωσε.


 -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: