Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΕΝ


Υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας θα θέσει ο κεντρώος πολιτικός, Ερβέ Μαρέν όπως ανακοίνωσε χθες, εξέλιξη που ενδέχεται να σημαίνει τη μείωση του ποσοστού του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του τον Απρίλιο.
Ο Μαρέν είναι πρώην υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του κόμματος του Νέου Κέντρου ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αναμένεται να συγκεντρώσει μόλις το 1 – 2% των ψήφων. Επίσης, έχει την υποστήριξη περίπου 20 βουλευτών, γερουσιαστών και ευρωβουλευτών. 



Όπως δήλωσε «Δεν βλέπω οποιοσδήποτε από όσους έχουν διακηρύξει ότι θα είναι αντίπαλοί μου να έχουν τις ιδέες που θα επέτρεπαν στη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτού του μεταβαλλόμενου κόσμου». 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ακολούθησε εκείνη του Φρανσουά Μπαϊρού, ηγέτη του κεντρώου κόμματος MoDem, την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας, ο ο Μπαϊρού θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 7% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έναντι 26% του Σαρκοζί και 30% του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, που θεωρείται φαβορί.

Αν και οι Μορέν και Μπαϊρού θεωρείται απίθανο να κερδίσουν, ενδέχεται να αποσπάσουν τις πολύτιμες ψήφους των πιο μετριοπαθών από τους υποστηρικτές του κόμματος UMP του Σαρκοζί που έχουν απογοητευτεί με τη σκληρή στάση του προέδρου σε ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης κ.ά..

ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: