Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

«Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΓΥΨΟ»


«Η ακαδημαϊκή κοινότητα στάθηκε στο ύψος της», δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, που παρενέβη κατά την εισβολή της αστυνομίας και νεαρών αντιεξουσιαστών στο χώρο του ασύλου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επετειακή εορταστική εκδήλωση για τη 17η Νοέμβρη, στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος.


Σε χθεσινή ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τίμησε με τις τριήμερες εκδηλώσεις του, "Ημέρες Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου", την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πνεύμα συλλογικής συνοχής και αλληλεγγύης. Οι πρυτανικές αρχές ευχαριστούν όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στα μέλη της Συγκλήτου, στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του ΑΠΘ, στους εργαζόμενους και τους φοιτητικούς συλλόγους που περιφρούρησαν τις εκδηλώσεις, απώθησαν τους εισβολείς και απέτρεψαν τη δράση αλλότριων, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, στοιχείων».


Η Αριστερά


* «Τα χθεσινά στημένα επεισόδια», αναφέρει το ΚΚΕ, «που έδωσαν το τυπικό άλλοθι για την είσοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, συνηγορούν σε αυτό που το ΚΚΕ έχει καιρό επισημάνει: κράτος και παρακρατικοί μηχανισμοί στο στόχαστρο έχουν τα λαϊκά δικαιώματα και καταχτήσεις. Χέρι χέρι δουλεύουν με μοιρασμένους ρόλους και στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό, να τον βάλουν στο γύψο».


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την εισβολή των δυνάμεων της αστυνομίας στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου την ημέρα των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου».


* Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην 38η επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για: «Πρόκληση έκρηξης με χρήση εκρηκτικών βομβών», «κατοχή εκρηκτικών βομβών», «διατάραξη κοινής ειρήνης», «διακεκριμένες φθορές πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος με εκρηκτική βόμβα, από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους» και «κατοχή ναρκωτικών». Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή απ' όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.


Ν. ΦΩΤ. - Β. ΠΑΠ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: