Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2011

ΔΙΑΡΡΗΞΗ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Μια περίεργη διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο πλυντήριο αυτοκινήτων του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, στο οποίο απασχολούνται πρώην ψυχικά πάσχοντες του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων και το οποίο βρίσκεται κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων.

   Αγνωστος ή άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τα γραφεία και έκλεψαν την άδεια λειτουργίας, το πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τα βιβλία της Εφορίας. Πριν φύγουν προκάλεσαν δολιοφθορά στο πλυντήριο, αφού τρύπησαν δοχεία με υγρό. Το πλυντήριο ξαναλειτούργησε χθές.
   Ο ψυχίατρος και πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Κοκκινάκος, επισήμανε ότι "δεν πάει το μυαλό μας πουθενά καθώς το πλυντήριο δεν λειτουργεί ανταγωνιστικότητα, αντίθετα παρέχει  τρεις-τέσσερις θέσεις εργασίας σε ασθενείς. Και το λειτουργούμε κυρίως για λόγους ζύμωσης μιας νέας κουλτούρας, αποδοχής της διαφορετικότητας. Δεν αποτελεί επιχείρηση της ελεύθερης αγοράς. Είναι ένα κομμάτι που ανήκει στον χώρο της κοινωνικής οικονομίας". Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
ΠΡΕΖΑ TV
7-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: