Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

«ΦΡΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΕΕ


Η καταδίκη της πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο, οδήγησε τελικά στην μη υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μετά της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πολυαναμενόμενη συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπάρχουν ανησυζίες για την υπόθεση από την πλευρά των Βρυξελλών.



Παρ' όλα αυτά η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στη συμφωνία. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ταξίδεψαν στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς.


Μετά την συνάντηση των τριών ανδρών, ο Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ δήλωσε ότι "σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι οι συνομιλίες για μία συμφωνία συνεργασίας (ανάμεσα στην ΕΕ και την Ουκρανία) έχουν ολοκληρωθεί".


Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, "φρένο"¨στην υπογραφή ήταν η εσωτερική κατάσταση, που θα επικρατήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ουκρανία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιούλα Τιμοσένκο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε επταετή ποινή φυλάκισης κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας και για φοροδιαφυγή. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, καθώς, όπως λέει, είναι θύμα κυβερνητικής εκστρατείας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: