Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΌΧΘΗ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Την αντίδραση της Γαλλίας, που μιλά για «παράνομη ενέργεια», προκάλεσε η απόφαση της ισραηλινής κυνέρνησης να ξεκινήσει τις προσφορές για την κατασκευή νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπ. Βαλερό, προχώρησε σήμερα σε δηλώσει, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του αναμένει από τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν "σοβαρότητα", προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.



Κάλεσε μάλιστα, την ισραηλινή πλευρά να μην προχωρήσει στην κατασκευή 1.028 νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη, σχέδιο το οποίο έχει ξεκινήσει.  Ήδη από την Κυριακή άρχισε η υποβολή προσφορών για τις κατοικίες.


Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μπερνάρ Βαλερό ανέφερε ότι "αυτή η απόφαση, παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αποτελεί μία νέα πρόκληση και ένα επιπλέον εμπόδιο στην πορεία για την ειρήνη".


Πρόσθεσε δε, ότι "σε μία περίοδο που η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε αδιέξοδο, η Γαλλία αναμένει τα μέρη να επιδείξουν τη σοβαρότητα για να ξεκινήσουν ξανά τις απευθείας διαπραγματεύσεις και για μια ακόμη φορά καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει αυτά τα σχέδια".
ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: