Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ


Σε απεργία θα προχωρήσουν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής του Θριασίου στην Ελευσίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν.Αφορμή για την απεργία, όπως εξηγούν με ανακοίνωσή τους, είναι ότι «ο ένας μετά τον άλλο οι βιομήχανοι προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να μειώσουν τις ώρες εργασίας, τους μισθούς και τα μεροκάματα, να απολύουν.
 Εχουν φτάσει στο σημείο αντί για μισθούς και δώρα να δίνουν φιλοδωρήματα με τη μορφή του "έναντι". Με βάση το Μνημόνιο που νομοθέτησαν, καταργούν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα. Η επίθεση είναι κοινή στην Ελληνική Χαλυβουργία, στην ΤΙΤΑΝ, στον Χάλυβα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, αλλά και σε μικρότερα εργοστάσια της περιοχής.»Δεν επιθυμούμε να φτάσουμε στην προσωπική και οικογενειακή εξαθλίωση και να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας ή να δούμε τα παιδιά μας να ξενιτεύονται για δουλειά. Αλλος δρόμος εκτός του αγώνα δεν υπάρχει».


Με συνθήματα «Σπάμε τον φόβο! Λέμε όχι στην βαρβαρότητα και στις απολύσεις!» οι εργαζόμενοι της περιοχής του Θριασίου, προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και ενωμένοι, όπως οι συνάδελφοί τους στην Ελληνική Χαλυβουργία.


«Δεν μας τρομοκρατούν με το ευρώ, την Ε.Ε. και τους νόμους των αγορών. Δεν παζαρεύουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους.


»Δεν παραχωρούμε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους από το τραπέζι της οικογενείας μας. Ζητούμε διαγραφή του χρέους, ώστε να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι, να μην κλείσουν επιχειρήσεις, για να έχουμε όλοι μεροκάματο. Ηρθε η ώρα. Αύριο θα είναι αργά».


Μ. ΠΙΝ..-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV 
12-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: