Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΙ MOODY'S


Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's βαθμολόγησε με υψηλή κατάταξη την οικονομική διακυβέρνηση της προειδοποιώντσς παράλληλα πως η «χώρα αντιμετωπίζει αξιοσημείωτες και αυξανόμενες προκλήσεις».


Στην ετήσια έκθεση της προς τους επενδυτές, οι Moody's ισχυρίζονται πως η Βρετανία έχει σημαντικές δομικές δυνάμεις και αξίζει την άριστη διαβάθμιση ΑΑΑ.


Επισημαίνει όμως πως οι αδυναμίες της Ευρωζώνης μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη και να εξασθενίσουν τα σχέδια για τη μείωση του κρατικού χρέους.


Στις δυνάμεις της Βρετανίας ο διεθνής οίκος λογαριάζει τα μακροχρόνια οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη και την θεσμική και κυβερνητική χρηματοπιστωτική ισχύ, την υψηλή ανταγωνιστικότητα της και την ικανότητα αντιστροφής της αυξητικής τάσης του χρέους σε βάθος δεκαετιών.


Τόνισε, ωστόσο, πως «η ανάγκη στήριξης του τραπεζικού συστήματος μπορεί προσωρινά να καθυστερήσει τις κρατικές προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης.


Γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική της διαβάθμιση αναλόγως της επίδρασης που θα έχει η εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών, μολονότι η Βρετανία δεν αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης». enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: