Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2012

ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΝ «ΣΩΣΤΑ» ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΙΛ – ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ


Η ένταση, με την οποία οι Βορειοκορεάτες θρήνησαν τον θάνατο του ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ Ιλ, ίσως εν μέρει εξηγείται από την παρακάτω είδηση: όσοι δεν τον θρήνησαν «σωστά», τιμωρήθηκαν με πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τουλάχιστον αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NK.
Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμη πηγή, όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές.



Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους, επειδή επέκριναν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά. 


Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος ήταν ηγέτης της Βορείου Κορέας για 17 χρόνια, πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή. 


Ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι 28 ή 29 ετών, τέθηκε επικεφαλής της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο κιμ Γιονγκ Ιλ είχε επίσης διαδεχθεί τον πατέρα του, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, μετά το θάνατό του το 1994.


Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας έδειξαν εικόνες από εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες, που είχαν βγει στους δρόμους κλαίγοντας με λυγμούς, για να παρακολουθήσουν την πομπή της σορού του Κιμ Γιονγκ Ιλ. 


Στο τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις, όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές, σύμφωνα με την Daily NK, στην οποία εργάζονται Βορειοκορεάτες, που έχουν φύγει από τη χώρα τους και επικρίνουν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.


Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι συνεδριάσεις αυτές «προκάλεσαν μια άγρια ατμόσφαιρα φόβου». Παράλληλα η Βόρειος Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυξάνοντας την προπαγάνδα υπέρ του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό
ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2012

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ 75%

prince serengeti είπε...

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».ΤΩΡΑ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΙΝΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ela re afiste ti smalakies
ta pistevete afta?
to kathestos tis v. koreas sigoyra einai apolytarxiko alla oxi aytes tis xazomares poy lene ta mme ths N. koreas

Ανώνυμος είπε...

αντε γρηγορα στα πλοια οπαδοι του κκε να πατε β κορεα να βρειτε την υγεια σας!!να καταλαβετε τι θα πει φασισμος και αστυνομοκρατια!!που θελετε εν ετη 2012 και κουμουνισμο!!!γεια σου ρε prince!!!

Ανώνυμος είπε...

kala to kke ton paizei.Alla kai kapoioi san ton apo panw ton paizoun otan sxetizoun thn voreia korea me kommounismo.San tous xazoamerikanous pou thewroun ton ompama sossialisth kai alloi kommounisth.IQ radikiou

Ανώνυμος είπε...

προπαγανδα της ν.κορεας. οχι οτι το κ.κ.ε δεν μαλακιζεται...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από οποιονδήποτε. Πολύ περισσότερο, όταν υπάρχει απουσία λογικής. Τα συναισθήματα του άλλου πχ δεν μπορείς να τα ξέρεις, πολύ περισσότερο να τα απαιτήσεις. Αλλά, η είδηση αυτή είναι από πηγές της Νοτίου Κορέας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εντάσσεται σε ένα πόλεμο πληροφόρησης. Θυμίζω ότι το Ιράκ είχε πυρηνικά όπλα κατά τον Μπους. Σε ένα πόλεμο, ο πρώτος που πεθαίνει είναι η αλήθεια. Να εξετάσουμε λοιπόν τι αληθεύει και τι όχι. Υπήρξαν πράγματι θύματα λιμού στη Β Κορέα. Ίσως και 2 εκατομμύρια! Σε οποιοδήποτε κράτος, και στην Ελλάδα, αν επιβληθεί εμπάργκο των πάντων, θα υπάρξουν ανάλογες απώλειες. Τα λάθη οποιαδήποτε κυβέρνησης δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να συμψηφιστούν παρόμοια ή άλλα λάθη άλλων κυβερνήσεων. Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι από ελλείψεις στα νοσοκομεία, κόβονται μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα. Χωρίς εμπάργκο. Και επίσημα. Η μήπως μπορεί να πει κάποιος εναντίον της κυβέρνησης άφοβα; Είδαμε με τον Παπούλια τι δημοκρατία έχουμε. Η Αριστερά (ΚΚΕ Συνασπισμός και άλλα κόμματα) παλεύουν κατά του μνημονίου. Ας πάλευε εναντίον της Τρόικα η αξιωματική συμπολίτευση, όχι να συγκυβερνά. Ο κόσμος πηγαίνει με εκείνον που θα του εξασφαλίσει λύσεις, που αγωνίζεται. mitsos175.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΑΝ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΠΡΙΝ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΠΙΤΣΑ HUT. ΟΤΙ ΨΟΛΙΆ ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ Ή (ΛΕΓΕ ΜΕ ΑΛΛΙΩΣ) prince serengeti ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

mitsos 175 Το ομαδικό κλάμα των Β. Κορεατών το είδες η φορούσες τις κομματικές σου παρωπίδες?

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμη πηγη εγραψε οτι το πρεζα τβ ενισχιεται απο την πρεσβια των ΗΠΑ

Ανώνυμος είπε...

TO Aλλο με τον τοτο το ξερεται ανωνυμη πηγη γραφη οτι μερικοι αναρχικοι και χρυσαυγητες στεγαζονατι στην ιδια την οικοδομη

Ανώνυμος είπε...

pros mitso175

μητσο σε διαβαζω ωραια τα λες αλλα πιστευω οτι παντα πρεπει να κραταμε και καποια πραγματα στο μυαλο μας.Το συριζα και το κκε οντως δεν ψηφισαν μνημονια αλλα η σταση τους γενικα με προβληματιζει.Γενικοτερα πως δυο μεγαλα αριστερα κομματα δεν μπορουν να δημιουργησουν κινημα ειναι περιεργο.Οσο για τη βορεια κορεα ειτε αληθεια ειτε οχι η παραπανω ειδηση χουντα ειναι.Οταν δε μπορεισ να βγεις απο τη χωρα σου να χρησημοποιησεις ιντερνετ κλπ.Γενικα πιστευω πως σκεπτομενα ατομα(οπως εσυ) πρεπει να χουνε στο μυαλο τους οτι η αναρχια και η αμεσοδημοκρατια πρεπει να ειναι στους στοχους τους για μια νεα κοινωνια και οχι να τα αφηνουνε ολα σε ''ηγετες'' ή ''κεντρικες επιτροπες''.Καποιοι απο αυτους εχουν αγνες επιδιωξεις αλλα πολλοι θελουν απλα εξουσια στο ονομα του ''κομμουνισμου''.

Φιλικα