Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

ΡΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ --


Μήνυμα στην Αθήνα ότι, για να προχωρήσει η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για τη μείωση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) να δεσμευθούν για το νέο Μνημόνιο και τα επώδυνα μέτρα που αυτό θα περιλαμβάνει, έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με Τα Νέα, οι υπουργοί διευκρίνισαν ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να αφορούν και την περίοδο μετά τις εκλογές. 



Μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση, επισήμαναν στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, θα εκταμιευθούν τα ποσά που είναι αναγκαία για το PSI, στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης, δηλαδή τα 130 δισ. ευρώ. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θέλει να έχει επιτευχθεί συμφωνία για το νέο Μνημόνιο ώς τις 30 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η Σύνοδος Κορυφής.


Πρόσφατα, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Mega ότι η τρόικα ζητεί τις υπογραφές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στη δανειακή σύμβαση και ίσως ζητηθεί να υπογράψουν ένα προσύμφωνο για τα 30 δισ. ευρώ που είναι αναγκαία για την υλοποίηση του PSI.


Επίσης, το Βήμα της Κυριακής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους, ότι η τρόικα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ζητήσουν τις υπογραφές τους για το νέο μνημόνιο.


Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται ότι παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς ένα έγγραφο που περιείχε τις υποχρεώσεις της χώρας και εξήγησε ότι οι εταίροι εκτιμούν πως η δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίησή τους θεωρείται προαπαιτούμενο για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: