Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2012

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΓΝΟ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα στον κλάδο του γάλακτος, των τροφίμων και των ποτών. Χτες, η εργοδοσία της «ΑΓΝΟ», στην Αθήνα, προχώρησε στην απόλυση ενός πρωτοπόρου εργαζόμενου, οδηγού της εταιρείας, που δούλευε σε δρομολόγιο το οποίο καταργείται. Αμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων οι οποίοι, μετά από γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες το βράδυ.

Στις αρχές Δεκέμβρη, η ίδια επιχείρηση απέλυσε μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής, θέλοντας να ξεμπερδεύει με την αντίσταση των εργαζομένων. Τότε, τα σχέδια της εργοδοσίας ματαιώθηκαν εξαιτίας της μεγάλης απεργίας των εργαζομένων που την ανάγκασε να πάρει πίσω τις απολύσεις. Ωστόσο, είναι καθαρό πως η εργοδοσία θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την κερδοφορία της.
Στο μεταξύ και προκειμένου να οργανωθεί η αντίσταση του κλάδου στην εντεινόμενη εργοδοτική επίθεση, αλλά και για την οργάνωση της απεργίας στις 17 Γενάρη, το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής πραγματοποιεί συνέλευση Επιτροπών Αγώνα και πρωτοπόρων εργατών του κλάδου την Κυριακή 8 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, στο 2ο όροφο).
ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: