Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2012

LAVIPHARM : ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΩΜΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ


Την επιβολή 3ήμερης εκ περιτροπής εργασίας για περίπου 25 εργαζόμενους των τμημάτων αποθήκης και διανομής ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει από τις αρχές του χρόνου η εργοδοσία της φαρμακευτικής εταιρείας Lavipharm(ΛΑΒΙΦΑΡΜ). Η εταιρεία, προσπαθώντας να φορτώσει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους, τους καταδικάζει για 9 μήνες να αμείβονται με το 60% του μισθού τους και 17 ένσημα το μήνα, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο της απόλυσης, αφού όπως διαμήνυσε στους εργαζόμενους «δεν μπορεί μια εταιρεία που δεν πουλάει, να συνεχίσει να έχει τα ίδια κόστη».

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο η εργοδοσία σημειώνει πως η εταιρεία έδωσε στους εργαζόμενους τη «δυνατότητα» να πάρουν την αποζημίωσή τους και να φύγουν αν κάποιος δει ότι δεν τον συμφέρει η εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα δε δίστασε να πει στους εργαζόμενους πως «η αποχώρηση ενός συναδέλφου, μπορεί να δημιουργήσει άλλες ανάγκες στο τμήμα του, οπότε μπορεί κάποιος να επανέλθει στο κανονικό ωράριο». Δηλαδή, βάζει τους εργαζόμενους στη λογική ότι οι ίδιοι φταίνε ή θα πρέπει να πληρώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τα «σπασμένα» της εταιρείας και τους διασπά στη λογική ότι η απόλυση ενός μπορεί και να σημαίνει «κανονική δουλειά» για κάποιο άλλο!
Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου, με συσκέψεις και παρεμβάσεις στο εργοστάσιο της Lavipharm, κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τους ωμούς εκβιασμούς της εργοδοσίας, καθώς δεν ευθύνονται οι ίδιοι ούτε για την καπιταλιστική κρίση, ούτε για τις συνέπειες του ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών. «Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν σε αυτήν την εργοδοτική μεθόδευση, να διεκδικήσουν 8ωρο και 5ήμερο και να μη σκύψουν το κεφάλι. Ολοι να ερχόμαστε καθημερινά στη δουλειά, να το ακυρώσουμε στην πράξη. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να αμείβονται οι εργαζόμενοι με 480 ευρώ. Αυτά τα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση», σημειώνει στον «Ρ» ο Ηρακλής Κωνσταντινίδης, εργαζόμενος στη ΛΑΒΙΦΑΡΜ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Φαρμάκου, που αρνήθηκε την εκ περιτροπής απασχόληση και πηγαίνει καθημερινά στο εργοστάσιο.
Σε διαθεσιμότητα θέτει τους εργαζόμενους ο όμιλος ΑLAPIS, μετά τις απολύσεις του προηγούμενου διαστήματος. Σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 3ωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση στις 2 μ.μ.http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6626069&publDate=5/1/2012
ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: