Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

ΦΕΡΖΑΝ ΌΖΠΕΤΕΚ: «ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ»


«Ο πόνος για τον χαμό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου είναι τεράστιος» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Τούρκος σκηνοθέτης Φερζάν Όζπετεκ, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ιταλία. «Τον είχα συναντήσει δυο φορές στα φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας και του Βερολίνου, ένα από τα έργα του είχε γυριστεί σε συμπαραγωγή με την Τουρκία και είχα διαπιστώσει ότι πολλοί φίλοι μου που είχαν δουλέψει μαζί του ήταν τρομερά περήφανοι. Τώρα είναι συντετριμμένοι», πρόσθεσε ο Όζπετεκ.



Ο Τούρκος σκηνοθέτης έχει πάρει και την ιταλική υπηκοότητα και θεωρείται, πλέον, ένα από τα γνωστότερα ονόματα της ιταλικής κινηματογραφικής σκηνής (με έργα όπως «οι Νεράϊδες που δεν γνωρίζουν» και «Κινούμενες Νάρκες») προσθέτει ότι «με τα έργα του, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, μιλούσε στο πιο αυθεντικό μέρος της ανθρώπινης ψυχής. Το να καταφέρεις, πραγματικά, να τα κατανοήσεις, να τα αφομοιώσεις με τον σωστό τρόπο, ήταν άμεσα συνδεδεμένο και με την ψυχική δύναμη και διαύγεια της συγκεκριμένης στιγμής».
«Είναι ένας τραγικός, ασύλληπτος, θάνατος και για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη.


Ο χαμός του Ελληνα συναδέλφου, μας στερεί και ένα πολυτιμότατο καλλιτεχνικό βλέμμα που μπορούσε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας, στη δύσκολη αυτή εποχή. Διότι η κρίση που περνάμε όλοι μας, είναι βαθύτατη, κυρίως πολιτισμική και δεν θα περάσει εύκολα», ολοκλήρωσε ο Φερζάν Όζπετεκ.
ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: