Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

XΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ Ο ΌΛΙ ΡΕΝ – ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΣ ΒΡΕ;;;


Περισσότερα δημόσια κεφάλαια θα χρειασθούν για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της χώρας, εφόσον καταλήξουν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για το PSI, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.



Αναφορά στον δημόσιο τομέα έκανε την Τετάρτη και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αν και αργότερα εκπρόσωπος του Ταμείου είπε ότι «το ΔΝΤ δεν ζήτησε από την ΕΚΤ να παίξει συγκεκριμένο ρόλο».


Στη συνέντευξή του ο κ. Ρεν είπε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και οι θεσμοί της ΕΕ θα χρειασθεί να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό, ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση του δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ ώς το 2020.


Είναι η πρώτη φορά που ένας κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλά ανοικτά για το ενδεχόμενο να χρειασθούν περισσότερα κεφάλαια από τα 130 δισ. ευρώ, ενώ η αναφορά του σε «ευρωπαϊκούς θεσμούς» εκτιμάται ότι αφορά την ΕΚΤ, αν και ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι δεν ασκούνται πιέσεις στην ευρωτράπεζα.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: