Κυριακή, Ιανουαρίου 01, 2012

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
--ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ... ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΦΑΓΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ...ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!

Κοντά σε αστέγους τους απόρους από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, βρέθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο του Ρουφ, όπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, παραχωρήθηκε γεύμα.
Τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, υποδέχτηκαν στο χώρο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. 



Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, στις οποίες δεν επετράπη η είσοδος, οι κ.κ. Παπαδήμος, Καμίνης και Καψής, παρακάθησαν στο γεύμα, συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας ευχές για καλή χρονιά με τους αστέγους και απόρους, από τους οποίους άκουσαν αιτήματα για ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.


Ο πρωθυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που είχε την ευκαιρία να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά «με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». 


«Ήταν μια όμορφη, πιστεύω, και ζεστή ατμόσφαιρα», πρόσθεσε και αφού συνεχάρη τον δήμαρχο Αθηναίων, τους συνεργάτες του, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, και όσους οργάνωσαν την εκδήλωση, η οποία, όπως είπε, «έχει μεγάλη σημασία για όλους μας», κατέληξε, λέγοντας: «Πιστεύω να βρουν και μιμητές και υποστηρικτές· είναι αναγκαίο αυτές οι προσπάθειες να διευρυνθούν και να ενισχυθούν».


Από την πλευρά μου, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του, που είχε, όπως είπε, «συμβολικό χαρακτήρα», καθώς «δείχνει ότι η πολιτεία είναι κοντά στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη«. 


Ο κ. Καμίνης, πρόσθεσε ότι τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και από κυβέρνηση για ενίσχυση του έργου που έχει αναλάβει ο δήμος «να βοηθήσει, στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης κοινωνικής αλληλεγγύης, τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
1-1-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα χρόνια πολλά. Υγεία, ευτυχία και χωρίς πολιτικούς – τοκογλύφους το 2012. Γιατί σου κάνει εντύπωση; Στην Αμερική ο Πρόεδρος φωτογραφίζεται με γαλοπούλες πριν τις φάει. Ο Παπαδήμιος χτίζει προφίλ για εναλλακτική λύση πολιτικού (τρομάρα του). Ο κόσμος όμως ξέρει ότι χάρη στα χαράτσια και στο κόψιμο των δώρων πέρασε μαύρες μέρες. Δεν πιάνει το κόλπο. Ας βάλει υποψηφιότητα για το μπατσοκ να πάρει το τρίτο το μακρύτερο. mitsos175.

Ανώνυμος είπε...

Και οι αστεγοι γιατι δε τον γιουχαραν; Εχουν κατι αλλο να φοβηθουν;

prince serengeti είπε...

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΩΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ &ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.AΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΗΣ FEDERAL RESERVE BANK,ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ!ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΩΣ ΤΟΝ...ΘΕΟ!ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΟΧΙ!Η FRB ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ(ΤA ONOMATA ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ).ΘΑ ΡΩΤHΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ FED.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ,(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ)ΤΙ ΚΑΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΚΑΝΕΝΑ!ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ?ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΔΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ FED.ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΧΙΛΗ ΜΕ ΤΝ ΠΙΝΟΣΕΤ Η ΓΟΥΤΕΜΑΛΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟ.

In situ είπε...

Το τρομερό είναι ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής- μάλιστα, ευτυχής- που συνέφαγε με άπορους. Η αστική τάξη δεν έχει καμιά συναίσθηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στις οποίες μας έχει οδηγήσει. Σχόλιο και εδώ
http://in-hunger.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

prince serengeti είπε...

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ.

prince serengeti είπε...

Οι μετόχοι της New York Fed ειναι:η Citibank, Chase Manhatten, Morgan Guaranty Trust, Chemical Bank, η Bankers Trust Company, Εθνική Τράπεζα της Βορείου Αμερικής, και η Bank of New York.Σ'αυτές τις τράπεζες ανήκει το 63 τοις εκατό των μετοχών της New York Fed. Επισης απο την Ευρώπη δώδεκα τραπεζικοι οργανισμοι κυρίως Βρετανικoi και κυρίως η τραπεζική δυναστεία των Rothschild
Δυστυχως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν είναι μια εισηγμένη εταιρεία και ως εκ τούτου δεν απαιτείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δημοσιεύσει τον κατάλογο των κυρίων μετόχων της.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτεί το όνομα οποιουδήποτε ατόμου ή οργανισμού που κατέχει περισσότερο από το 5 τοις εκατό των μετοχών μιας εισηγμένης εταιρείας πρέπει να δημοσιοποιούνται. Οι μετοχές των διαφορων ανεξαρτητων επενδυτων δεν είναι μεγαλύτερη από 5 τοις εκατό αυτή τη στιγμή.
Ο νόμος προβλέπει ένα μικρό μέρος των μετοχών της Federal Reserve μπορεί να είναι διαθέσιμο προς πώληση στο κοινό. Κανένα άτομο ή οργανισμός, ωστόσο, μπορεί να κατέχει περισσότερο από $ 25.000 και κανένα από αυτά δεν φέρει δικαιώματα ψήφου.Η New York Federal Reserve περιέχει πάνω από 1.000 τράπεζες-μέλη
Ο θεωρητικός της συνομωσιας Gary Kah προσδιόρισε τους οκτώ κορυφαίες μετόχους με τις τράπεζες Rothschild του Λονδίνου και του Βερολίνου Lazard Brothers Τράπεζες του Παρισιού Τράπεζες της Ιταλίας Warburg Bank του Αμβούργου και του Άμστερνταμ Lehman Brothers της Νέας Υόρκης Kuhn, Loeb Τράπεζα της Νέας Υόρκης Chase Manhatten και η Goldman, Sachs της Νέας Υόρκης.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ελέγχεται όχι από το New York Fed, αλλά από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και τη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC). Το Διοικητικό Συμβούλιο εχει επτά μέλη που το καθενα διορίζεται από τον Πρόεδρο και εγκρίνεται από τη Σύγκλητο. Η FOMC αποτελείται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, και τέσσερις πρόεδρους από άλλες Τράπεζες Fed. Η FOMC διατυπώνει ανοιχτή πολιτική για την αγορά, η οποία καθορίζει πόσο σε κρατικά ομόλογα των Τραπεζών Fed.Το βασικό σημείο είναι ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν μπορεί να αλλάξει το προεξοφλητικό επιτόκιο και να εκδίδει επιπλέον νόμισμα, ή να αγοράσει κρατικά ομόλογα χωρίς τη ρητή έγκριση είτε του Διοικητικού Συμβουλίου ή της FOMC.
Η New York Federal Reserve Bank μέσω της άμεσης και μόνιμης αντιπροσωπείας της στην FOMC ασκει τη νομισματική πολιτική αλλά εξακολουθεί να έχει μόνο μία ψήφο δώδεκα στο FOMC.
Το Συμβούλιο δεν έχει τη δύναμη ψήφου στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, και ως εκ τούτου δεν έχει άμεση συμβολή στην νομισματική πολιτική.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κάνει σίγουρα μεγάλα κέρδη. Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 1995 του Διοικητικού Συμβουλίου, το σύστημα είχε καθαρά έσοδα συνολικού ύψους 23.900 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, εάν ήταν σε μεμονωμένες επιχειρήσεις, θα λεγαμε οτι ηταν από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο. Πώς τα κέρδη διανέμονται; Με συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου των Διοικητών και το Υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο σχεδόν των ετήσιων κερδών της Fed έχουν δοθεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, μια μερίδα του λέοντος του 23,4 δισ. δολαρίων, το οποίο αντιπροσωπεύει 97,9 τοις εκατό των καθαρών εσόδων της Fed, μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.Στη Ομοσπονδιακή Τράπεζα φυλάσσονται 283 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα 231 εκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν στους μετόχους της ως μέρισμα.
Δεδομένου ότι λιγότερο από το ένα τοις εκατό των καθαρών κερδών της Fed διανέμονται ως μερίσματα, φαίνεται ότι ένας επενδυτής θα μπορούσε να βρει εύκολα πολύ πιο επικερδείς τρόπους για να αποθηκεύει τον πλούτο τους από την αγορά μετοχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τον Παπαδήμιο δυστυχώς θα τον φάμε πολύ καιρό στην μάπα.