Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 40ΧΡΟΝΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΕΚ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


Το φάσμα της ανεργίας και η απελπισία κάθε μητέρας που αισθάνεται ανήμπορη να βοηθήσει το παιδί της «λύγισαν» μία υπάλληλο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, η οποία βγήκε στο μπαλκόνι του γραφείου της απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.
Στις 11 χθες το πρωί και ενώ οι εργαζόμενοι έκαναν συνέλευση στο υπό κατάληψη κτίριο του ΟΕΚ στην Πατησίων, η Χ.Λ., που εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον ΟΕΚ, και ο εργοδηγός σύζυγός της βγήκαν στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου απειλώντας να πέσουν στο κενό επειδή με την επερχόμενη απόλυσή τους δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα για τη θεραπεία του γιου τους που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αν και ο σύζυγος μπήκε σύντομα μέσα, η Χ.Λ ήταν αμετάπειστη. Είχε καθίσει στην άκρη του μπαλκονιού και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Στο κτίριο του ΟΕΚ πήγαν αμέσως διαπραγματευτές της αστυνομίας και ψυχολόγοι, ενώ η Πυροσβεστική άπλωσε προστατευτικό στρώμα στον δρόμο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Είμαι πολύ θυμωμένη. Με τι όπλα να κάνω τον αγώνα μου;», ρωτούσε κλαίγοντας τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να της μιλήσουν, ενώ ζητούσε να δει τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Τελικά λίγο μετά τις 4 το απόγευμα οι διαπραγματευτές την έπεισαν να μπει ξανά στο κτίριο.Οι δύο εργαζόμενοι του ΟΕΚ δίνουν εδώ και πολλά χρόνια τη μάχη να κρατήσουν στη ζωή το παιδί τους. Οπως είπαν συνάδελφοί τους, μόνο τα έξοδα για φάρμακα φτάνουν τα 3.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μία φορά τον χρόνο το παιδί πηγαίνει στις ΗΠΑ για θεραπεία. Αυτό το πρόβλημα υγείας του παιδιού υποχρέωσε το ζευγάρι να φύγει από την Πρέβεζα και να μετακομίσει στην Αθήνα για να έχει ευκολότερη πρόσβαση σε γιατρούς.
Πρόβλημα επιβίωσης
Η περίπτωση του ζευγαριού, που απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλου του κόσμου, είναι ακόμα μία απόδειξη των σοβαρότατων προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΕΚ Χάρης Γουβόπουλος φοβάται τα χειρότερα. «Βρήκαμε ένα σημείωμα στο οποίο η συνάδελφος μας εξηγούσε τους λόγους για την πράξη της. Στον Οργανισμό δουλεύουν πολλά ζευγάρια. Αν χάσουν τη δουλειά τους, φοβάμαι ότι θα δούμε κι άλλα τέτοια περιστατικά», τονίζει.
Εν τω μεταξύ, τρεις αυτοκτονίες εργαζομένων στους δήμους και μία απόπειρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος. Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, αυτοκτόνησαν δύο εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων κι ένας του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης. Επίσης, ακόμη ένας εργαζόμενος στον Δήμο Χαϊδαρίου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά χάνοντας τα δύο του πόδια.
Στέλιος Βογιατζάκης
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: