Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012

«ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»…ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ Ε.Ε


Επίθεση στους «νεοφιλελεύθερους... ταλιμπάν της ΕΕ» που ασκούν απαράδεκτη πίεση στην Ελλάδα επιμένοντας να κόψει συντάξεις αντί αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ το 2012, εξαπέλυσε χθες από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Στη διάρκεια μιας ιδιαίτερα φορτισμένης συζήτησης ο επικεφαλής των Πρασίνων δήλωσε πως οι Γερμανοί που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν ότι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι δυνάμεις των ναζί λεηλάτησαν την ελληνική κεντρική τράπεζα με αποτέλεσμα τα χρωστούμενα στην Αθήνα να φτάνουν μαζί με τους τόκους τα 81 δισ. ευρώ. Προσέθεσε δε πως «όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίσουν, πρέπει να είσαι μαζί τους ειλικρινής».
Κριτική στην τρόικα


Μάριο Μόντι
Δριμύτατη κριτική στην τρόικα για τη στάση της έναντι της Ελλάδας άσκησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής Χάνες Σβόμποντα. «Η τρόικα ζητεί πράγματα τα οποία σίγουρα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, τα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα, τις συντάξεις και τους μισθούς. Για τους λόγους αυτούς, ο ίδιος ζήτησε μια «εναλλακτική τρόικα», επισημαίνοντας πως απαιτείται ένας άλλος δρόμος από αυτόν που προτείνει η «ορθόδοξη τρόικα» και ακόμη πως η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλές και όχι υπαγορεύσεις.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας Βρετανός ευρωσκεπτικιστής, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο «μαριονέτα».
«Υπερβολικά σκληροί με Ελλάδα»
«Υπερβολική» θεωρεί τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα η Ελλάδα ο Μάριο Μόντι, απορρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Μιλώντας χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να ευνοηθούν λύσεις που θα βοηθήσουν να γυρίσει αυτή η ελληνική σελίδα προς όφελος τόσο της ίδιας της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης και επειδή χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία δεν πρέπει να βρεθούν πάλι εν μέσω αναταράξεων. Αναγνώρισε ακόμη πως η Ελλάδα, που στο παρελθόν ακολουθούσε τις χειρότερες πρακτικές (διαφθορά, νεποτισμός, φοροδιαφυγή κ.λπ.), κάνει σημαντικά βήματα προς την εξυγίανση.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: