Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΟΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τα 2/3 των Βρετανών πιστεύουν ότι το ευρώ θα καταρρεύσει στο μέλλον, ενώ ένας στους δύο θεωρεί ότι αυτό θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα και η Ιταλία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. 



Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος Travelex αποκαλύπτει επίσης ότι αρκετοί Βρετανοί τουρίστες δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το ευρώ στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Η εταιρεία σχολίασε ότι αυτό είναι ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί μεταξύ των τουριστών. 


Οι Βρετανοί πάντως δηλώνουν άγνοια ή σύγχυση για τα νομίσματα που χρησιμοποιούνται σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ουαλία που χρησιμοποιεί τη στερλίνα. Θανάσης Γκαβός-σκαι
ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι Βρετανοί μπορεί να μη γνωρίζουν αν η Γκινέα (παλιό τους νόμισμα) ήταν δικό τους νόμισμα κι όχι αμερικάνικο ή τούρκικο (γιά όσους απαντήσουν ότι γνωρίζουν πως είναι νόμισμα και ότι το έχουν ακουστά κι όχι ψάρι της ανοιχτής θάλασσας...)