Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ Μ.ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


Η γαλλική αστυνομία έχει στα χέρια της ένα μονταρισμένο βίντεο με σκηνές από τους φόνους που διέπραξε ο Μοχάμεντ Μερά. Το βίντεο εστάλη στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στο Παρίσι.
Η βιντεοσκόπηση έγινε με μία κάμερα που είχε ο 23χρονος Μ.Μερά.



Το περιεχόμενο υπέστη μοντάζ και στη συνέχεια γράφτηκε σε USB, το οποίο έφθασε στα γραφεία του Al Jazeera στο Παρίσι. Το πακέτο περιελάμβανε το USB με το 25λεπτο βίντεο, καθώς και μια επιστολή με την οποία ο Μ.Μερά αναλάμβανε την ευθύνη.


Ως ημερομηνία αποστολής αναφέρεται η 21η Μαρτίου, ημέρα που αστυνομικοί περικύκλωσαν το διαμέρισμα του Μ.Μερά στην Τουλούζη.


«Ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν η επιστολή εστάλη το βράδυ της Τρίτης από τον ίδιο τον Μοχάμεντ Μερά ή αν από κάποιο συνεργό του το πρωί της Τετάρτης» αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.


Το πακέτο εστάλη από ένα χωριό κοντά στην Τουλούζη.


Ο 23χρονος Γάλλος αλγερινής καταγωγής σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στις 22 Μαρτίου.


Όσο για το περιεχόμενο του βίντεο, αυτό είναι ένα μοντάζ με στιγμιότυπα από τους φόνους με συνοδεία μουσικής ή στίχων του Κορανίου, δήλωσε πηγή της γαλλικής αστυνομίας.


Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής Μ.Μερά αφαίρεσε τη ζωή τριών μαθητών και ενός ραβίνου στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ. Είχε, επίσης, δολοφονήσει τρεις στρατιωτικούς με καταγωγή από τη βόρειο Αφρική και την Καραϊβική.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: