Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

«ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ


Την ικανοποίησή τους για τις μέχρι τώρα ενέργειες της ιρλανδικής κυβέρνησης προς την κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας εκφράζουν οι ιθύνοντες του ΔΝΤ, οι οποίοι όμως παράλληλα δηλώνουν πως είναι ακόμα αβέβαιη η επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το 2013 και καλούν την Ε.Ε. να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τη χώρα!



Στην τελευταία, πέμπτη κατά σειρά, έκθεση της Τρόικας για τις ενέργειες της Ιρλανδίας από την ημέρα που υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 85 δισ. ευρώ, το ΔΝΤ «χαιρετίζει» τις επιμέρους κυβερνητικές ενέργειες με άξονά τους την ανάταξη της οικονομίας αλλά εστιάζει ακόμα στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπισθεί πάραυτα.


Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα αυξήθηκε στα 2,07 δισ. ευρώ από 1,94 δισ. ευρώ, ωστόσο το έλλειμμα είναι εντός των προβλέψεων. 


Σημειώνεται πως στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη βοήθεια που έχει λάβει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., είναι η μείωση του ελλείμματος φέτος στο 8,6% ΑΕΠ από 9,8% πέρυσι.
 ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: