Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ


Η πλήρης στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το κέντρο κλειστής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα και γενικότερα για την ελληνική πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού εκφράστηκε κατά το χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Στο Συμβούλιο Υπουργών, συζητήθηκε η ανθρωπιστική κρίση που εντοπίζεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, λόγω των παράνομων μεταναστευτικών ροών που χρησιμοποιούν την Τουρκία ως χώρα διέλευσης.

«Θεωρούμε επιτακτικό η ΕΕ να κινηθεί ταχύτερα για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη ζώνη Σένγκεν από αυτήν» είπε από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Θα πρέπει στις συμφωνίες που υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τρίτες χώρες να προβλέπονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις των χωρών αυτών, να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους που εισέρχονται παράνομα στο ευρωπαϊκό έδαφος. Να ξέρουν δηλαδή ότι θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε περίπτωση που δεν το κάνουν» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό η γαλλογερμανική πρόταση για επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα των κρατών-μελών που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικό πρόβλημα, με το σκεπτικό ότι η «επανεθνικοποίηση» κρίσιμων προβλημάτων που απαιτούν ευρωπαϊκές απαντήσεις δεν συμβάλλει στην επίλυσή τους, αντιθέτως επιτείνει προς το χειρότερο μια ήδη επιβαρημένη κατάσταση.
Την ίδια στιγμή που η Κομισιόν έδινε το «πράσινο φως» για την Αμυγδαλέζα, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) αποφάσισε χθες σε έκτακτη συνεδρίασή της να μη λειτουργήσει το συγκεκριμένο κέντρο κλειστής φιλοξενίας, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη.
εθνοσ
ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: