Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»….ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ…


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες που έφτασαν στις αρμόδιες Αρχές, με βάση τις οποίες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα που χορηγούσε διπλώματα οδήγησης από το... παράθυρο και με το αζημίωτο.

Με βάση πάντα τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, στοχοποιούνται συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι σε συνεργασία με σχολές οδηγών του Ηρακλείου φέρονται να κανόνιζαν έναντι αδράς αμοιβής στη θέση των ενδιαφερόμενων υποψηφίων να εξετάζονται δικά τους «σαΐνια», χρησιμοποιώντας όμως τα στοιχεία των πρώτων. Εν ολίγοις, άλλος εξεταζόταν και άλλος έπαιρνε το δίπλωμα. Η «ταρίφα», σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήταν ανάλογη με την απαίτηση του υποψηφίου, από το εάν δηλαδή ο «αντικαταστάτης» του θα εξεταστεί θεωρητικά, πρακτικά ή και στα δύο.
Καταθέσεις
Η επίμαχη υπόθεση διερευνάται από την Ασφάλεια Ηρακλείου τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από καταγγελλόμενους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται αστυνομικοί της υπηρεσίας καλούνται να «ξεσκονίσουν» τουλάχιστον 40 ύποπτους φακέλους.
Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες για τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών έφτασαν στην Περιφέρεια και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος μέσω συνεργάτη του προσέφυγε στην Ασφάλεια για τη σε βάθος έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Εμείς ως Περιφέρεια διευκολύνουμε την έρευνα της Αστυνομίας και ζητούμε να γίνει σε γοργούς ρυθμούς και σε απόλυτο βάθος», σχολίασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών Ηρακλείου, Λευτέρης Μιχελάκης, σε δήλωσή του ζήτησε την τιμωρία των δασκάλων οδήγησης σε περίπτωση που προκύψουν συγκεκριμένες ευθύνες.
ΕΥ. ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και λιγους λες,εγω απο τους 20 που ξερω μονο εγω και αλλος ενας δε λαδωσε,οι υπολοιποι λαδωσανε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ.