Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ «ΚΟΥ-ΚΟΥ» : Η εργοδοσία κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα


Χτες, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, οι εργαζόμενοι της αλυσίδας παιδικών παιχνιδιών «ΚΟΥ-ΚΟΥ» βρέθηκαν δύο φορές στα δικαστήρια, όπου η εργοδοσία σέρνει την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων για να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με αίτημα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 2 μηνών και να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία.
Θυμίζουμε ότι χτες το πρωί είχε οριστεί να συζητηθεί η νέα αγωγή που κατέθεσε η επιχείρηση, την Πέμπτη 17 Μάη, με την οποία ζητούσε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ημέρα απεργίας που θα πραγματοποιηθεί με τα ίδια αιτήματα, εφόσον αυτή κριθεί παράνομη. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 25 Μάη. Αμέσως η επιχείρηση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία προσδιορίστηκε να συζητηθούν στη 1.30 χτες το μεσημέρι.

Αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΜΕ και της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση - παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κα. Ιωαννίδου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σπουδή που δείχνει η Εισαγγελία για την ταχύτατη εξυπηρέτηση των εργοδοτών, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν για μήνες προσφυγές των εργαζομένων εναντίον των εργοδοτών και δεν προσδιορίζεται η εκδίκασή τους. Η εισαγγελέας αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ενωσης. Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν με μάρτυρα από την πλευρά της εργοδοσίας έναν εξωτερικό συνεργάτη της επιχείρησης. Εντός της ημέρας αναμενόταν η έκδοση της απόφασης.
Νωρίτερα το πρωί, στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών, όπου θα συζητούνταν η αγωγή που κατέθεσε η επιχείρηση και ενώ η συζήτηση δεν μπήκε στην ουσία, αφού τελικά δόθηκε αναβολή, η δικηγόρος της εργοδοσίας επιτέθηκε στους εργαζόμενους και στο ΠΑΜΕ. Χαρακτήρισε υψηλόμισθους τους εργαζόμενους που από πέρσι δέχθηκαν αλλαγή συμβάσεων (από 8ωρη σε 6ωρη εργασία) και μείωση μισθών, το τελευταίο διάστημα τους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία τριών ημερών και είναι δύο μήνες απλήρωτοι. Επιπλέον, έτρεξε να αναπαράγει το γνωστό πλέον ψέμα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία παντού για να συκοφαντήσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους ότι οι αγώνες τους κλείνουν τις επιχειρήσεις (και όχι η πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα»), ενώ δε δίστασε να απευθυνθεί στους εργαζόμενους ακόμα και με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6857646&publDate=19/5/2012


ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: