Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ, ΠΙΚΡΑΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ»


Εμφανώς ειρωνική ήταν η απάντηση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Δημήτρη Παπαδημούλη, στη ρήση του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ότι το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς είναι «τρελό και γεμάτο ψέματα».
Μιλώντας στο στο ραδιοφωνικό σταθμό «9», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε συν τοις άλλοις σε ... εκλογική πίκρα την επίθεση που έκανε εναντίον της ελληνικής Αριστεράς ο ευρωβουλευτής των Γάλλων Πράσινων και εκ των ηγετών του γαλλικού Μάη του '68. Είπε για τον κ. Κον Μπεντίτ:



«Μάλλον κάποιοι από τους Έλληνες Πράσινους-Οικολόγους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον Μπεντίτ με το γνωστό του ταπεραμέντο προέβη σε δηλώσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Κον Μπεντιτ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονο το περιβαλλοντικό στοιχείο στην πολιτική του και στην συμμαχία που φιλοδοξούμε να χτίσουμε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, έχουν θέση και οι Πράσινοι».


Ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και τον «καταιγισμό»των αρνητικών σχολίων που προκάλεσε η γνωστή ατάκα του Αλέξη Τσίπρα περί «Ολαντρέου». Τόνισε:


«Το "Ολαντρέου" του Τσίπρα απασχόλησε κατά κόρον τις εφημερίδες και τα κανάλια στην Ελλάδα, δεν απασχόλησε καθόλου τον Τύπο στην Γαλλία. Αυτοί που κατάπιαν την παρέμβαση Μέρκελ στον Παπούλια, αυτοί που κατάπιαν τον Σαρκόζι να λέε: «μ...κα» τον Παπανδρέου το να οργίζονται για το "Ολαντρέου" είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Δυο μέτρα και δυο σταθμά».


«Η ΕΕ μας λέει να έχουμε ανάπτυξη με Μνημόνιο. Ε, δεν γίνεται»


Σχολιάζοντας το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:


«Το ανακοινωθέν λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, καθώς και ότι πρέπει να βοηθηθεί, αλλά τηρώντας τις δεσμεύσεις της. Ναι, αλλά το μνημόνιο σκοτώνει την ανάπτυξη. Η χθεσινή άτυπη σύνοδος κορυφής που μετέθεσε τα πάντα για τον Ιούνη μετά τις ελληνικές εκλογές έκανε μια δήλωση του τύπου: "Θέλουμε να είμαστε πλούσιοι, όμορφοι και υγιείς». Πώς θα έχουμε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα εφαρμόζοντας ένα μνημόνιο που σκοτώνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα; Είναι σε όλους αντιληπτό πλέον ότι αυτή η συνταγή «σκοτώνει τον ασθενή". Δεν τον θεραπεύει»


Σε ότι αφορά τους μελλοντικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, εάν κι εφόσον αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, ο κ. Παπαδημούλης είπε:


«Αν βρεθούμε εμείς στην κυβέρνηση μαζί με συμμαχίες φυσικά, να εκπροσωπούμε τη χώρα στις 27-28 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής θα πούμε: "Ελάτε κύριοι, να βάλουμε στο τραπέζι τα πάντα για να τα ξανασυζητήσουμε γιατί έχει αποδειχθεί ότι δυο χρόνια τώρα το μνημόνιο είναι η συνταγή του θανάτου. Ολόκληρη η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση". Αν δεν διεκδικήσεις κάτι, δεν θα πάρεις τίποτα».
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: