Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

«ΣΚΙΩΔΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


«Σκιώδη» κυβέρνηση και ομάδες παρακολούθησης παραγωγικών υπουργείων ?όπως τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης? αποφάσισε να συστήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηριζόμενοι από επιστημονικές ομάδες, αναμένεται να γίνουν η «σκιά» των υπουργών και των υφυπουργών της κυβέρνησης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -συνεδρίασε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή- αποφασίστηκε να οριστούν την επόμενη εβδομάδα βουλευτές του κόμματος που θα παρακολουθούν τα συγκεκριμένα υπουργικά χαρτοφυλάκια ο καθένας.

Οι βουλευτές Θ. Δρίτσας και Τάσος Κουράκης αναμένεται να αναλάβουν τους τομείς Αμυνας και Παιδείας αντίστοιχα. Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έγινε ο πρώτος καταμερισμός αρμοδιοτήτων ως εξής:Για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής θα προταθεί ο Γιάννης Δραγασάκης. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε ο Νίκος Βούτσης και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.Τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Κώστας Αθανασίου ? συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για τη θέση του κοσμήτορα θα προταθεί ο Νάσος Αθανασίου (οι κοσμήτορες επικουρούν τον πρόεδρο της Βουλής σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα ή σε άλλες αρμοδιότητες που θα του αναθέσει) και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.
Η στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή του Β. Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου της Βουλής θα εξαρτηθεί από τις διαβεβαιώσεις που θα δώσει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάθετα αντίθετος στην όποια τροποποίηση που θα περιορίζει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων μικρότερων κομμάτων.
Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσουν για τη «Χρυσή Αυγή», αποφασίστηκε οι βουλευτές να καταψηφίσουν, εκφράζοντας παράλληλα την αποδοκιμασία τους, στον υποψήφιο 7ο αντιπρόεδρο της Βουλής. Αρχικά είχε διατυπωθεί η άποψη να απέχουν από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, όμως, εν όψει του ενδεχομένου να δημιουργηθεί νομικό πρόβλημα, θα προσέλθουν «με αισθήματα αποτροπιασμού», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν βουλευτές.
Την ερχόμενη Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει την κατανομή των μελών της στις επιτροπές ελέγχου του κυβερνητικού έργου.
Παναγιώτης Τσούτσιας
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: