Κυριακή, Ιουνίου 03, 2012

ΝΕΑ «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Υστερα από τα «λουκέτα» που μπήκαν σε Hellas Power και Energa, την προηγούμενη εβδομάδα ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας δύο ακόμη μικρών εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες δεν είχαν τακτοποιήσει τις οφειλές τους απέναντι στον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ.
Η συγκεκριμένη αγορά μοιάζει με «ξέφραγο αμπέλι» όπου, αμφιβόλου προέλευσης εταιρείες και επιχειρηματίες μπαίνουν (προφανώς με ελλιπή έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές), κερδοσκοπούν και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους «μαύρες τρύπες» εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες καταναλωτές αλλά και οι υγιείς όμιλοι.

Περιθώρια
Τα τελευταία «λουκέτα» αφορούν στη REVMAENA (που είχε 29.680 πελάτες) και στην Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή (443 πελάτες). Αναφορικά με τη REVMAENA σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε κάνει καταγγελία σε βάρος της η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας είναι παραπλανητική και ότι εμφανίζει εκπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι, και οι δύο εταιρείες, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην αγορά είχαν ενημερωθεί και προειδοποιηθεί τόσο από τη ΡΑΕ όσο και από τον ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν, αλλά και να καταβάλουν τις απαραίτητες εγγυήσεις που προβλέπει ο κανονισμός της αγοράς.
Η τελευταία προειδοποίηση είχε απευθυνθεί στα μέσα Απριλίου, όταν και δόθηκε διορία μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγγελίας των συμβάσεων καθώς επίσης οι εταιρείες κλήθηκαν από τη ΡΑΕ σε ακρόαση με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειάς τους.Οι πελάτες των δύο εταιρειών θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται αδιαλείπτως από τη ΔΕΗ για τρεις μήνες και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
Στο χρονικό περιθώριο των 3 μηνών που δίνεται, θα μπορούν να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους. Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Κυριακή, 08:00 - 20:00).
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: