Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΥΠΕΒΑΛΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Άλλος ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά τον Νίκο Ζήγρα, ζητά να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, τέσσερις μήνες μετά την προφυλάκισή του και να απολογηθεί επί της ουσίας για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.



Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, επιχειρηματίας, Αστέριος Οικονομίδης υπέβαλε ήδη, μέσω του συνηγόρου του, αίτημα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει, καθώς τον περασμένο Απρίλιο μετά την σύλληψη του είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.


Ο κατηγορούμενος που αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, εμφανίζεται διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για την σχέση του και τον βαθμό εμπλοκής του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.


Στο αίτημα του να βρεθεί ενώπιος-ενωπίω με τον κ. Μαλλή , ο κ.Οικονομίδης τονίζει ότι επιθυμεί να απολογηθεί «για πρώτη φορά κατ' ουσίαν για την υπόθεση», καθώς την πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ανακριτή, είχε επιφυλαχθεί να επανέλθει αφού ελάμβανε γνώση του συνόλου της δικογραφίας.


Η κίνηση του κ. Οικονομίδη πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα στοιχεία την ανακριτική έρευνα καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κατηγορούμενος σκοπεύει κατά την απολογία του να τηρήσει στάση ανάλογη με εκείνη του Νίκου Ζήγρα.


Την Πέμπτη αναμένεται να υποβάλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης τον οποίο στην πρόσφατη απολογία του ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Ο κ. Μιχαηλίδης έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, πως έχει ανάμειξη στην υπόθεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: