Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2012

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 2004, ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ BILD-ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ…ΟΚ…


Υπό τον τίτλο «Υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας» δημοσιεύεται, σήμερα, στην εφημερίδα «Bild» το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την Πέμπτη.


Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, εξηγεί ότι οι τοποθετήσεις Γερμανών πολιτικών υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν βοηθούν και σημειώνει ότι μια επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα θα βοηθούσε πολύ. 

Προειδοποιεί δε, ότι εάν μια χώρα εξαναγκαζόταν σε έξοδο από το ευρώ, πιθανότατα δεν θα ήταν η τελευταία.

Ερωτηθείς σχετικά με την έντονη κριτική που δέχεται η χώρα αλλά και την άποψη πολλών Γερμανών πολιτικών αλλά και πολιτών, ότι είναι αναγκαία η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι ένα ενδεχόμενο Grexit, θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

«Σε τελική ανάλυση η Γερμανία χρειάζεται μία ισχυρή ευρωζώνη. Κι εάν μία χώρα εξαναγκαζόταν με έξοδο από το ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν η τελευταία- τουλάχιστον έτσι θα το έβλεπαν οι χρηματαγορές» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν αρνούμαι ότι κατά το παρελθόν κάναμε πολλά λάθη. Όμως τώρα ξεκινάμε από την αρχή και οι εταίροι μας θα δουν το έργο και τις θυσίες μας. Αυτό θα αλλάξει τη γνώμη τους» πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι και οι Γερμανοί έτυχαν συχνά κατά το παρελθόν στο εξωτερικό λανθασμένης εκτίμησης.

«Αδίκως δέχτηκαν επιθέσεις από ξένα ΜΜΕ και σίγουρα δεν τους άρεσε. Γιατί αυτό είναι το ζήτημα στην Ευρώπη: πρέπει να κατανοούμε ο ένας τον άλλο, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Αυτό είναι και η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε.

Σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα σκοπεύει αν αποπληρώσει τα χρέη της, ο κ. Σαμαράς έδωσε την υπόσχεσή του.

«Φυσικά και θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας, αυτό το υπόσχομαι. Η Ελλάδα έχει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα κάνουμε ένα εντυπωσιακό comeback» είπε, ενώ έδωσε ως παράδειγμα τη νίκη της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004, κάτι που όπως είπε θεωρήθηκε ως «θαύμα».

«Ο κοινός μας φίλος, ο Γερμανός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ είχε δηλώσει τότε ότι η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού γερμανικών αρετών απ' τη μια και του ελληνικού ενθουσιασμού και της επινοητικότητας απ' την άλλη. Έχουμε επομένως ήδη τη σωστή συνταγή» είπε ο κ. Σαμαράς.

Όσον αφορά στον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων πολιτών που φοροδιαφεύγουν, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η μεσαία τάξη και τα φτωχότερα στρώματα φέρουν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος. 

«Όταν σε μία οικονομία δεν υπάρχει τάξη, όταν κυριαρχεί άχρηστη γραφειοκρατία, τότε το χρήμα αναζητά διεξόδους στην παραοικονομία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εφαρμόζουμε τώρα μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και στην αγορά εργασίας, οι οποίες δημιουργούν περισσότερη δικαιοσύνη και ανταγωνιστικότητα».

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες μπλοκάρονται, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες και άτομα που επωφελούνται από τις παλιές συνθήκες, ενώ τους χαρακτήρισε  «ωφελημένους της παλιάς παραοικονομίας».

«Δεν πρόκειται να ανεχτούμε πια κάτι τέτοιο» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την συνάντησή του με τη Γερμανίδα  Καγκελάριο στο Βερολίνο και το αν θα έπρεπε η ίδια να έρθει σύντομα στην Αθήνα, ο κ. Σαμαράς απάντηση πως μία επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα ωφελούσε πολύ, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να γίνει σύντομα.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
23-8-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

IΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο GAP.
ΜΑΖΙ ΦΟΥΜΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙΑΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΡΕ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΓΝΩΣΑΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ.
ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ