Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2012

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΙΝΔΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ ΛΟΓΩ ΦΗΜΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


Εσωτερικοί μετανάστες από τις βορειοανατολικές επαρχίες της Ινδίας, εργαζόμενοι στη Μπάνγκαλορ, στα νοτιοδυτικά, φεύγουν από την πόλη κατά εκατοντάδες λόγω φημών ότι θα γίνουν στόχος βίαιης επίθεσης.


Οι φήμες, αναφέρει το BBC, μάλλον συνδέονται με αιματηρές συγκρούσεις στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασάμ ανάμεσα σε ντόπιες φυλές και μουσουλμάνους που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή κυρίως από το Μπαγκλαντές.

Περίπου 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων και άλλοι 400.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Μπάνγκαλορ πλημμύρισε με ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από το πλούσιο κρατίδιο όπου βρίσκεται η πόλη, το αποκαλούμενο και Σίλικον Βάλει της Ινδίας, λόγω των εταιρειών ηλεκτρονικών όπου εδρεύουν εκεί.

Για να αντεπεξέλθουν, οι Αρχές διέθεσαν επιπλέον τρένα.

Οι φήμες για βίαια αντίποινα κατά των Ασαμέζων από μουσουλμάνους διαδόθηκαν μέσω κινητών.

Άλλοι μάλιστα υποστήριξαν ότι απειλήθηκαν ανοιχτά από άγνωστους που τους ζήτησαν να φύγουν από το Μπάνγκαλορ αν νοιάζονται για τη ζωή τους. 

Τους φόβους των εργατών προσπάθησε να καθησυχάσει ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας Ρ.Κ. Σινγκ λέγοντας ότι πρόκειται για φημολογία και ότι δεν υφίστανται τέτοιες απειλές.

Η αστυνομία προσθέτει ότι θα προσπαθήσει να εντοπίσουν αυτούς που διέδωσαν τις φήμες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
ΠΡΕΖΑ TV
17-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: