Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ


Το Ιράν και, από την πλευρά τους, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν για το προσεχές διάστημα μεγάλες ασκήσεις άμυνας από αεροπορικές επιδρομές και βαλλιστικούς πυραύλους αντίστοιχα, την ώρα που ή ένταση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 


Καθώς δε το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής επέμβασης από το Ισραήλ καθόλου δεν έχει απομακρυνθεί και οι άτυπες προθεσμίες για τη λήψη αποφάσεων τρέχουν, οι τελευταίοι μήνες του έτους δεν αποκλείεται να είναι πυκνοί σε γεγονότα.

Ευρείας κλίμακας γυμνάσια με τη συμμετοχή όλων των συστημάτων του αεράμυνας, θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο το Ιράν, ανέφερε αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Στην άσκηση αυτή αεράμυνας θα μετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη και θα γίνει προσομοίωση καταστάσεων επείγουσας ανάγκης, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι θα θα μετάσχουν ο στρατός και οι Φρουροί της Επανάστασης.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς από ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις προσομοίωσης που πραγματοποιεί το Ιράν, όπως ήταν η άσκηση πυραυλικής άμυνας Great Prophet 7 που έγινε τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, μικρότερης κλίμακας από το αρχικά σχεδιασμένο θα είναι άσκηση που σχεδιάζουν από κοινού για το φθινόπωρο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ (Austere Challenge-12) για την αντιμετώπιση επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους.

Τα γυμνάσια αυτά είναι «η μεγαλύτερη άσκηση άμυνας απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους» που έχουν πραγματοποιήσει οι δύο χώρες και είναι «σημαντικά μεγαλύτερα από τα προηγούμενα του 2009», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισμήναρχος Μίλερ.

Παραταύτα, όπως ανέφερε το Time, αρχικά σχεδιαζόταν να συμμετέχουν στην άσκηση 5.000 στρατιωτικοί των ΗΠΑ, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε σε 1.200-1.500. Ακόμη θα μειωθούν ο αριθμός και η ισχύς των συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων που θα χρησιμοποιηθούν στις ασκήσεις. Επισήμως ο λόγος για τις αλλαγές αυτές είναι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, γράφει το περιοδικό.

Ισραηλινός στρατιωτικός είπε στο περιοδικό πως αυτό αποτελεί ένδειξη διαφωνίας από μέρους της Ουάσινγκτον, κάτι όμως που διέψευσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, λέγοντας ότι αποτελεί «μια απτή ένδειξη της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μας». 

Η άσκηση σχεδιάζεται εν μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων για τις σκέψεις στην ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για μονομερή επέμβαση για την καταστροφή των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Ο χρόνος της επίθεσης είναι ανοιχτό ζήτημα με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει ακόμα και πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει καλέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να μην προχωρήσει μονομερώς στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Πάντως, και πάλι σύμφωνα με τις ως τώρα αναφορές, δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις για την διεξαγωγή επίθεσης στο εσωτερικό της ισραηλινής ηγεσίας. 
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη ελπίδα της Ελλάδος αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα και εμετική επίθεση κατά των αγωνιστών βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής

Ανώνυμος είπε...


ΛΕΠΙΔΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

EAM, EΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ