Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που βάζουν λουκέτο στο Ανώτατο Δικαστήριο για ένα 20ήμερο καθώς χθες, σε έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισαν αποχή από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, εν όψει των δρομολογούμενων περικοπών στις αποδοχές τους.

Ειδικότερα, οι δικαστές του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2012) και επί 20 ημέρες να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους στις 3.30 το μεσημέρι.
Παράλληλα, το ίδιο διάστημα αποφάσισαν να αναστείλουν τη δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης και την έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.
Στα καθήκοντά τους επίσης υπάγονται η έγκριση της ετήσιας έκθεσης του προϋπολογισμού παρελθόντος έτους, η επίλυση συνταξιοδοτικών και φορολογικών διαφορών, καθώς και η επεξεργασία νομοσχεδίων που αφορούν το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό καθεστώς.
Στο μεταξύ, τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν ήδη αποφασίσει να ξεκινήσουν πενθήμερη αποχή από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου τους στις 3 το μεσημέρι, ενώ έχουν συγκαλέσει γενική συνέλευση για τις 22 του μήνα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν πάρει, στο πενθήμερο της αποχής τους δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση αποφάσεως Ποινικού και Πολιτικού Δικαστηρίου.
Επίσης αύριο συνεδριάζουν οι διοικητικοί δικαστές για να καθορίσουν τη στάση τους.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: