Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


ΣΕ παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των προωθούμενων μειώσεων των αποδοχών τους προχωρούν εργαζόμενοι που αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας.


Εφοριακοί: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (εφοριακοί) διαμαρτυρόμενοι για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές τους, τις επικείμενες απολύσεις μέσω εφεδρείας, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και τα νέα χαράτσια. 
Δικαστικοί: Σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.) προχώρησαν χθες οι δικαστές με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων. Στις στάσεις εργασίας δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Γιατροί-φαρμακοποιοί: Σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας προχώρησαν 22.000 γιατροί, παρά την πρόθεση του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου να εξοφληθούν οι εφημερίες τους. Στη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επανακαθοριστούν. Την ίδια στιγμή ανένδοτοι εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.  Εν τω μεταξύ «έκπληξη, προβληματισμό και αναστάτωση» προκάλεσε στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας δημοσίευμα περί σχεδίων για σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάθεση των εργαστηριακών εξετάσεων των κρατικών νοσοκομείων. Μάλιστα οι γιατροί έστειλαν επιστολή στον κ. Λυκουρέντζο ζητώντας διευκρινίσεις. 
Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ: Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Έτσι την Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ, και όσοι τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να μετακινηθούν.  
Πανεπιστημιακοί: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία των καθηγητών πανεπιστημίου ΠΟΣΔΕΠ μαζί με τους καθηγητές των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και τους Έλληνες Ερευνητές (ΕΕΕ). Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της χώρας, όπου υπάρχουν ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε καταλήψεις όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρά αύριο Τετάρτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
ΓΣΕΕ:  Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των προεδρείων των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων του Λεκανοπεδίου Αττικής θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ  αύριο στη μια το μεσημέρι στα γραφεία της. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο μέγιστος δυνατός συντονισμός δράσης με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που έχει προκηρύξει η Συνομοσπονδία μαζί με την ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου. 
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: