Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

«ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ SOCIETE GENERALE ΚΑΙ JP MORGAN


ΗΡΘΕ η ώρα για “overweight” θέσεις στην Ευρώπη, υπογραμμίζουν η Societe Generale και η JP Morgan. 
Σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά, η SocGen εκτιμά ότι το ράλι θα χάσει την ταχύτητά του, αφού οι μετοχές έχουν επιστρέψει στα επίπεδα της κορυφής του 2007. 
Για τις μετοχές της ευρωζώνης η τράπεζα τονίζει ότι η στιγμή που η Ισπανία θα υπογράψει την αίτηση για κρατική βοήθεια θα είναι και η στιγμή της μεγάλης ανακούφισης για την αγορά. Βέβαια, τα θέματα που θα αφορούν τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση της βοήθειας της Ισπανίας θα είναι σημαντικά και καθοριστικά για τις αγορές, αφού τα μνημόνια που υπέγραψαν Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία έδωσαν ανάμικτα αποτελέσματα και προκάλεσαν μεγάλη αβεβαιότητα. 

Όπως επισημαίνεται, οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και το ξεκίνημα της λειτουργίας του ESM είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες ελπίδας για τις αγορές. Οι προοπτικές του επόμενου διαστήματος για την περιφέρεια της ζώνης του ευρώ γίνονται όλο και πιο φωτεινές μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της ΕΚΤ. 
Σύμφωνα με την τράπεζα, για αυτό το διάστημα οι προτιμώμενες επενδυτικές στρατηγικές είναι οι εξής: “Long” θέσεις στα τριετή ισπανικά ομόλογα, τοποθετήσεις σε μετοχές με υψηλά μερίσματα και υψηλή ποιότητα “Long” θέσεις στο δείκτη Eurostoxx 500 και “short” στον S&P 500, τοποθετήσεις σε χρυσό, “Short” το δολάριο Αυστραλίας / “long” το αμερικανικό δολάριο, αγορά εταιρικών ομολόγων επενδυτικού βαθμού της ευρωζώνης και “Short” το φιορίνι Ουγγαρίας / “long” στο ευρώ. 
Ώρα να για “overweight” θέσεις στην Ευρώπη, λέει η JP Morgan, επισημαίνοντας τις τελευταίες κινήσεις της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης, τις ελκυστικές αποτιμήσεις, την υποαπόδοση της περιοχής τα τελευταία χρόνια, το αδύναμο ευρώ και τη λιγότερο ζοφερή οικονομική εικόνα. Αν και αυτό δεν σημαίνει πως οι απογοητεύσεις σε πολιτικό επίπεδο θα εξαφανιστούν, στα μάτια του επενδυτικού κόσμου όμως, η περιοχή της ζώνης του ευρώ θα αρχίσει να γίνεται και πάλι άκρως ελκυστική για τοποθετήσεις. 
Η JP Morgan επισημαίνει πως οι επενδυτές με ορίζοντα 6-12 μηνών θα πρέπει να επικεντρωθουν σε μετοχές του γερμανικού δείκτη Dax και του γαλλικού CAC-40, καθώς προσφέρουν σήμερα τη μεγαλύτερη σταθερότητα εντός της ζώνης του ευρώ και παράλληλα, εάν θέλουν να τοποθετηθούν πιο βραχυπρόθεσμα, τότε υπάρχουν ευκαιρίες στα χρηματιστήρια των περιφερειακών χωρών του ευρώ οι οποίες ακολουθούν την οδό των μεταρρυθμίσεων και της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους. Σύμφωνα με την JP Μοrgan, σε ό,τι αφορά του κλάδους, η προτίμηση θα πρέπει να στραφεί προς αυτόν των ασφαλειών, όπου εταιρίες όπως η Allianz, η Munich Re, η Aegon και η Ageas, θα επωφεληθούν και από τις αποδόσεις του πυρήνα της ευρωζώνης, αλλά και από τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα της περιφέρειας.

Θ.Σ.  
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΟΛΟΣ Ο ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΣ , ΦΟΟΟΟΥΥΥΝΤΤΟΟΟΟΟΟΟ ΘΑ ΦΑΤΕ