Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ Ο ΕΛ-ΕΡΙΑΝ


Την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή θα πρέπει να αποχωρήσει εξέφρασε χθες ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο.


Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο ο Ελ-Εριάν τόνισε πως πρέπει να ληφθεί μία σημαντική απόφαση για το εάν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ. «Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση που πρέπει να ληφθεί στην Ευρώπη», δήλωσε.

Διαφοροποιούμενος από προηγούμενες του αναφορές ο επικεφαλής της Pimco είοε πως πως η Ευρωζώνη θα υφίσταται σε τρία χρόνια από σήμερα.«Όπου και να στρέψουμε το κεφάλι, από την Ελλάδα έως και την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ελπίδα. Δεν υπάρχει λόγος η σταθερότητα και η ανάπτυξη να μην αποκατασταθεί σε αυτές τις χώρες», σημείωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε πως χρειάζεται συνεργασία για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και αμοιβαίες εγγυήσεις και εμπιστοσύνη. «Η Ευρώπη έχει απεγνωσμένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης», τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: